r
Nosalty Logó

Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5464.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    2148 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1588 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 4013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához (közepes tortaformához)

  1. A csokit apróra vágjuk. A tejszínt, a 10 dkg-s vaj/margarin darabot (próbáljuk egyben beletenni), a mézet egy kis edényben elkezdjük kavargatva melegíteni, amikor a vaj/margarin felolvadt és teljesen elkeveredett a tejszínben levesszük a tűzről és beletesszük a csokit, majd addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad és simára nem keverjük a masszát. Ha kész, betesszük a hűtőbe.
  2. A piskótát a szokott módon készítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport.
  3. A forma aljára bepakoljuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a piskótatésztát.
  4. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tejből, a cukorból, és a pudingporból kemény pudingot készítünk, majd belekeverjük az 5 dkg apróra darált mandulát, néha megkevergetve kihűtjük.
  6. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a fehércsokis masszát.
  7. Az elkészült és kihűtött piskótát egy tányérra borítjuk, majd óvatosan visszatesszük a formába a gyümölcsös felével felfelé. Szórjunk rá ízlés szerint vaníliás cukrot (nekem savanyúak voltak a gyümölcseim, így nem spóroltam vele).Majd rásimítjuk a krémet, és megszórjuk a maradék 5 dkg apróra vágott mandulával.
  8. A tálalás előtt 1,5 óráig hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2407
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valami egyszerű, nagyszerű, gyümölcsös, krémes finomságra vágytok, akkor ez az ideális választás. ;)

Hozzávalók

A piskótához (közepes tortaformához)

A belsejéhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...