Fehér csokis-gyümölcsös fordított süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához (közepes tortaformához)
-
10g finomliszt36 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
A belsejéhez
-
14 kcal
A krémhez
-
10g cukor39 kcal
-
167g tej93 kcal
-
57 kcal
-
6 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
4g méz13 kcal
A díszítéshez
-
8g mandula49 kcal
Összesen
669
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához (közepes tortaformához)
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A belsejéhez
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
A krémhez
-
60g cukor232 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
343 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
25g méz76 kcal
A díszítéshez
-
50g mandula295 kcal
Összesen
4013
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához (közepes tortaformához)
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A belsejéhez
-
9.4g erdei gyümölcs mix4 kcal
A krémhez
-
2.8g cukor11 kcal
-
47.1g tej26 kcal
-
4.2g vaníliás pudingpor16 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g fehér csokoládé25 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
1.2g méz4 kcal
A díszítéshez
-
2.4g mandula14 kcal
Összesen
189
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
669
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 224.9 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5464.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 2148 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1588 mg
-
Nátrium 1421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.4 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 281.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 1401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
4013
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A piskótához (közepes tortaformához)
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek cukor
-
4 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A belsejéhez
A krémhez
-
6 ek cukor
-
1 l tej
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg fehér csokoládé
-
1.5 dl habtejszín
-
1 ek méz
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához (közepes tortaformához)
- A csokit apróra vágjuk. A tejszínt, a 10 dkg-s vaj/margarin darabot (próbáljuk egyben beletenni), a mézet egy kis edényben elkezdjük kavargatva melegíteni, amikor a vaj/margarin felolvadt és teljesen elkeveredett a tejszínben levesszük a tűzről és beletesszük a csokit, majd addig kevergetjük, míg a csoki el nem olvad és simára nem keverjük a masszát. Ha kész, betesszük a hűtőbe.
- A piskótát a szokott módon készítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a sütőport.
- A forma aljára bepakoljuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a piskótatésztát.
- 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
- A tejből, a cukorból, és a pudingporból kemény pudingot készítünk, majd belekeverjük az 5 dkg apróra darált mandulát, néha megkevergetve kihűtjük.
- Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a fehércsokis masszát.
- Az elkészült és kihűtött piskótát egy tányérra borítjuk, majd óvatosan visszatesszük a formába a gyümölcsös felével felfelé. Szórjunk rá ízlés szerint vaníliás cukrot (nekem savanyúak voltak a gyümölcseim, így nem spóroltam vele).Majd rásimítjuk a krémet, és megszórjuk a maradék 5 dkg apróra vágott mandulával.
- A tálalás előtt 1,5 óráig hűtőben pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2407
- Feltöltés dátuma: 2012. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha valami egyszerű, nagyszerű, gyümölcsös, krémes finomságra vágytok, akkor ez az ideális választás. ;)