Fasírt zöldséges bormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
53 kcal
A mártáshoz
-
50g póréhagyma13 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
522
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A mártáshoz
-
200g póréhagyma54 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
2087
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
23.6g darált sertéshús43 kcal
-
2.6g zsemle7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
A mártáshoz
-
9.5g póréhagyma3 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
18.9g gomba4 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
11.8g fehérbor10 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
-
9.5g víz0 kcal
Összesen
99
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 393.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3768 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1211 micro
Összesen
522
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.4 g
Zsír
-
Összesen 110.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3872.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1868 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1575.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1753 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 15074 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4843 micro
Összesen
2087
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 234 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 db zsemle
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
3 ek napraforgó olaj
A mártáshoz
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 db sárgarépa
-
400 g gomba
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl fehérbor
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 dl főzőtejszín
-
2 dl víz
Elkészítés
A fasírthoz
- Először a fasírozottat készítjük el.
- A zsemlét beáztatjuk vízbe. Ha megszívta magát, kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, az összevágottpetrezselymet, az apróra felkockázott hagymát, a kakukkfüvet, a majorannát és a tojást.
- Jól eldolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és kisebb gombócokat formázunk.
- Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beletesszük a fasírtgolyókat és minden oldalukat aranybarnára sütjük. Kiszedjük őket egy hőálló tálba.
- Következik a mártás.
- A visszamaradt olajba dobjuk a felszeletelt gombát, a pórét és a sárgarépát, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk. Ezt követően meghintjük a liszttel és felöntjük 2 dl vízzel és a borral, majd beletesszük a vegetát.
- Fedő alatt, mérsékelt tűzön 5-6 percig főzzük. Néha megkeverjük.
- A zöldségkeverékhez adjuk a tejszínt, majd beletesszük a fasírtokat ésfedő alattkb. 15 percig főzzük.
- Kiszedjük egy tálba, meghintjük vágott petrezselyemmel.
- Főtt krumplival kínálhatjuk.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4086
- Feltöltés dátuma: 2010. december 24.
Ajánló
Gyorsan elkészíthető vacsorának vagy hétvégi gyorsan összedobható ebédnek is kiváló, mert a fasírtokat le is lehet fagyasztani. Ha így járunk el, akkor csak kivesszük a fasírtokat a hűtőből, nem kell felengedni, hanem fagyott állapotban sütjük meg őket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel, mely Lajos Mari nyomán készült ebből a könyvből kis változtatással.