r
Nosalty Logó

Fasírt zöldséges bormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Fasírt zöldséges bormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 2087 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 99 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3768 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1575.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15074 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4843 micro
Összesen 2087 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A mártáshoz

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Először a fasírozottat készítjük el.
  2. A zsemlét beáztatjuk vízbe. Ha megszívta magát, kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, az összevágottpetrezselymet, az apróra felkockázott hagymát, a kakukkfüvet, a majorannát és a tojást.
  3. Jól eldolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és kisebb gombócokat formázunk.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beletesszük a fasírtgolyókat és minden oldalukat aranybarnára sütjük. Kiszedjük őket egy hőálló tálba.
  5. Következik a mártás.
  6. A visszamaradt olajba dobjuk a felszeletelt gombát, a pórét és a sárgarépát, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk. Ezt követően meghintjük a liszttel és felöntjük 2 dl vízzel és a borral, majd beletesszük a vegetát.
  7. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 5-6 percig főzzük. Néha megkeverjük.
  8. A zöldségkeverékhez adjuk a tejszínt, majd beletesszük a fasírtokat ésfedő alattkb. 15 percig főzzük.
  9. Kiszedjük egy tálba, meghintjük vágott petrezselyemmel.
  10. Főtt krumplival kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4086
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Ajánló

Gyorsan elkészíthető vacsorának vagy hétvégi gyorsan összedobható ebédnek is kiváló, mert a fasírtokat le is lehet fagyasztani. Ha így járunk el, akkor csak kivesszük a fasírtokat a hűtőből, nem kell felengedni, hanem fagyott állapotban sütjük meg őket. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel, mely Lajos Mari nyomán készült ebből a  könyvből kis változtatással.  

Hozzávalók

A fasírthoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...