r
Nosalty Logó

Fasírt falatkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Fasírt falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 1223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 4886 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    451.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4388.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 4886 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el a vagdalthús keveréket. A zsemlét vágjuk kisebb darabokra, majd áztassuk be vízbe.
  2. Miután rövid ideig áztattuk, jól nyomkodjuk ki a nedvességet belőle, és rakjuk a darált hússal együtt egy keverőtálba. Üssük bele a tojást, ízesítsük a fűszerekkel, és jól dolgozzuk össze. Ha lágynak érezzük, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
  3. Formázzunk a keverékből apró golyócskákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró bő olajban süssük aranybarnára.
  4. Az uborkákat vágjukvastagabb szeletekre, a sajtot pedig kockázzuk fel kb. 1x1 cm-es méretben.
  5. Tűzzük fogpiszkálóra először a sajtot, majd az uborka szeletet, végül a húsgolyót. Tegyük a feltűzöttgolyókat tálra vendégvárónak.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 34309
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Ajánló

Baráti beszélgetős, borozós összejövetelekre, kártyapartikra, gyerekzsúrokra tökéletes vendégváró. Gyerekek és felnőttek kivétel nélkül egyaránt kedvelik, a tűzdelés kicsit pepecselős ugyan, de azt leszámítva rém egyszerűen elkészíthető fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírt falatkák
Kornél 167 recept

Gyerekkoromban a családi nagyobb összejövetelek kihagyhatatlan kelléke volt, az asztalokon mindig megtalálható kis vagdaltnyársas tál. Aki éppen arra járt, csipegetett belőlük, de mi gyerekek előszeretettel dézsmáltuk, és többnyire mindig kevesebb volt belőle a kelleténél. Étkezések között kínálták leginkább, többnyire a pogácsás kosarak, illetve kaszinótojásos tálak között lehetett rábukkanni. Ma már ritkán találkozni ezzel a rendkívül egyszerűen elkészíthető klasszikus vendégváróval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...