Fasírozott egészben, tejfölösen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
fasírozotthoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
tejfölös szafthoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
5 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Összesen
491
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
fasírozotthoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
60g zsemlemorzsa237 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
tejfölös szafthoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
19 kcal
-
50g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
1959
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
fasírozotthoz
-
60.5g darált sertéshús110 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
7.3g zsemlemorzsa29 kcal
-
3.6g sertészsír33 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
tejfölös szafthoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
Összesen
236
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 124.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
491
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 137.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 535 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2754.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1322 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 496.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1959
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
fasírozotthoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
1 kk fekete bors
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
1 kis db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
tejfölös szafthoz
Elkészítés
fasírozotthoz
- A darált húshoz tesszük a sót, a tojást, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát és a zsemlemorzsát. Kézzel egynemű masszává dolgozzuk össze. Félretesszük legalább egy órára, hogy a prézli megdagadjon.
- Az idő letelte után a húsos masszából kezünkkel ízlésünknek megfelelő rudat formázunk, és meghempergetjük zsemlemorzsában.
- A tepsibe tesszük a zsírt és az olajat. Pár percre berakjuk a már előmelegített sütőbe, és összemelegítjük a kétféle zsiradékot. Ezután kivesszük a tepsit, és belehelyezzük a nyers fasírozott rudat. Az olvadt zsiradékkal itt-ott meglocsoljuk a húst. Alufóliával letakarva sütőbe tesszük a tepsit, és 180 fokon elkezdjük sütni (gázsütő 3-as fokozat). Néha-néha kivesszük a sütőből, és meglocsoljuk a tetejét a zsiradékkal. Amikor megsült, a fasírozottat kivesszük, és egy tálra rakjuk.
tejfölös szafthoz
- A tepsiben maradt zsiradékhoz öntjük a vizet, és beledobjuk a babérlevelet. Visszatéve a sütőbe összeforraljuk. Ez kb. 5-6 perc. A sütőből kivéve a tepsibe tesszük a sót és a tejfölben elkevert keményítőt. Összekeverjük. Kevéske ecettel pikánsra ízesítjük.
- A fasírozottból szeleteket vágunk. A szeleteket tejfölös szafttal bőven meglocsolt főtt burgonyával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6156
- Feltöltés dátuma: 2019. április 05.
Ajánló
A sütőzsiradék mennyisége a tepsi méretétől függően változhat. Bármilyen savanyúság jól illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Családi specialitás!