r
Nosalty Logó

Fanta szelet revolution

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fanta szelet revolution
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Összesen 6084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11394.2 g
  • Cink
    1959 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1830 mg
  • Vas
    1515 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    3734 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.1 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1789.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 6084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a kristálycukrot, és kicsit tovább verjük. Ebbe beleöntjük a tojássárgákat, az olajat, elvegyítjük benne, majd a kakaóporos, sütőporos lisztet is hozzákeverjük a habhoz óvatosan, ügyelve, hogy a hab ne törjön.
  2. Sütőpapíros tepsiben 160-170 C-on tűpróbáig sütjük. (max. 8-10 perc)

A túrókrémhez

  1. Szitán (nem a legkisebb lyukún) áttörjük a túrót. Ez fontos, mert ezáltal lesz egynemű. Ráreszeljük a citromhéjat.
  2. Egy tálban a szobahőmérsékletű(!) margarint 20-25 percig habosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Fontos az idő hossza, mert ezáltal nem lesz margarin ízű a túrókrémünk.
  3. A túrót és a margarinos részt összekeverjük alaposan.

A Fantatető

  1. Ezt a fázist én legelőször szoktam elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni langyosra. A pudingport annyi Fantával felöntjük, amivel csomómentesre ki tudjuk keverni. Hozzáöntjük a maradék Fantát, a cukrot és a citromlevet, majd sűrűre főzzük.
  2. Összeállítás: A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. Erre jön a langyos(!) Fantakrém. Fontos hogy langyos legyen, mert így tudjuk szépen rásimítani. Majd egy tortafésűvel vagy akár egy villával szép hullámokat rajzolunk bele (elhagyható). Pár órát hűtőszekrényben hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16782
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fanta szelet revolution
SweetSzenilla 57 recept

Azért revolution, mert az eredeti recepttől eltérve változtattam az arányokon, sőt a piskóta elkészítésének fázisain is. Így egy tökéletes állagú (a túrókrém selymesen lágy, kellemesen citromos és nem margarin ízű) sütikét kapunk.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...