r
Nosalty Logó

Falafeltallérok tahiniszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Falafeltallérok tahiniszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Összesen 2353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4185.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2623 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 2353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Elkészítés

A falafelhez:

  1. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. Majd konyhagéppel pürésítjük.
  2. A csicseriborsópürét 2 ek. kivételével egy edénybe borítjuk. A megmaradt 2 ek. püréhez hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát, chilit, petrezselyem- és korianderleveleket. A konyhagéppel pürésre dolgozzuk, majd ezt a zöld pürét a többi csicseriborsópüréhez adjuk.
  3. A püréhez adjuk a lisztet, sütőport, római köményt, őrölt koriandert. Sóval, borssal ízesítjük, és jól eldolgozzuk. Ha száraz a massza, adjunk hozzá kevés vizet. A masszából 12 egyforma golyót formázzunk, enyhén ellapítjuk.
  4. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és a tallérokat oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
  5. A tahiniszószhoz a tahinit a vízzel és a citromlével elkeverjük. Sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára vágott korianderleveleket is.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13277
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A falafel hagyományosan csicseriborsóból készült fasírt vagy golyó, általában humusszal és zöldségekkel tálalják pitában, de más köret mellé is fogyasztható.

Hozzávalók

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...