r
Nosalty Logó

Falafeltallérok tahiniszósszal

Glaser
Falafeltallérok tahiniszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

785
Kalória
20g
Fehérje
60.7g
Szénhidrát
54.4g
Zsír
178.4g
Víz
-
Koleszterin
15.1g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Összesen 2353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A falafelhez:

A tahiniszószhoz:

Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4185.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2623 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 2353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A falafelhez:

  1. A csicseriborsót szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni. Majd konyhagéppel pürésítjük.
  2. A csicseriborsópürét 2 ek. kivételével egy edénybe borítjuk. A megmaradt 2 ek. püréhez hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát, chilit, petrezselyem- és korianderleveleket. A konyhagéppel pürésre dolgozzuk, majd ezt a zöld pürét a többi csicseriborsópüréhez adjuk.
  3. A püréhez adjuk a lisztet, sütőport, római köményt, őrölt koriandert. Sóval, borssal ízesítjük, és jól eldolgozzuk. Ha száraz a massza, adjunk hozzá kevés vizet. A masszából 12 egyforma golyót formázzunk, enyhén ellapítjuk.
  4. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és a tallérokat oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
  5. A tahiniszószhoz a tahinit a vízzel és a citromlével elkeverjük. Sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára vágott korianderleveleket is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 6 p

A falafel hagyományosan csicseriborsóból készült fasírt vagy golyó, általában humusszal és zöldségekkel tálalják pitában, de más köret mellé is fogyasztható.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...