Fahéjas kalács almavajjal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
Fahéjas kalács
-
63g tej35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
35 kcal
-
1g só0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
5 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Almavaj
-
250g alma117 kcal
-
25g citromlé6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
816
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
Fahéjas kalács
-
250g tej140 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Almavaj
-
1000g alma468 kcal
-
100g citromlé22 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
3262
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
Fahéjas kalács
-
11.9g tej7 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
1 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Almavaj
-
47.7g alma22 kcal
-
4.8g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
Összesen
155
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 243.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
816
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3416.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 1772 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.7 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 972.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
3262
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Fahéjas kalács
-
2.5 dl tej
-
1 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
50 dkg finomliszt
-
20 g friss élesztő
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 teáskanál fahéj
Almavaj
-
5 közepes db alma
-
1 dl citromlé
-
fahéj ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
10 dkg cukor
Elkészítés
Fahéjas kalács
- A kenyérsütőgépbe berakjuk a hozzávalókat a felsorolt sorrendben. Fontos, hogy alulra mennek a nedves dolgok és a só, rá a liszt. Úgy oszlassuk el a lisztet, hogy az élesztő ne érintkezzen a nedves dolgokkal. (Ha van, akkor adok még hozzá egy tk. búzasikért és egy késhegynyi aszkorbinsavat. Ezek elhagyhatók, akkor is nagyon jól sikerül a kalács.)
- A sütés vége előtt 10 perccel vaníliás cukros tejjel megkenegetjük. SWEET programon sütjük közepesen barnára.
Almavaj
- Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Feltesszük párolni egy lábasba a citromlével együtt. Ha puhára párolódott leturmixoljuk, ízesítjük, és visszatesszük főni. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, kenhető állapotot kell elérnünk. Ha kihűlt, üvegbe töltjük. (Állítólag néhány hétig elvan a hűtőben... ezt még sosem tudtuk kipróbálni :))
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1762
- Feltöltés dátuma: 2014. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Mióta kenyérsütőgépem van, azóta nagyon szívesen csinálok kelt tésztákat. Nagy kedvencünk lett a házi kalács... hát még almavajjal.