r
Nosalty Logó

Fahéjas kalács almavajjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas kalács almavajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fahéjas kalács

Almavaj

Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fahéjas kalács

Almavaj

Összesen 3262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fahéjas kalács

Almavaj

Összesen 155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3416.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.7 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 3262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Fahéjas kalács

Almavaj

Elkészítés

Fahéjas kalács

  1. A kenyérsütőgépbe berakjuk a hozzávalókat a felsorolt sorrendben. Fontos, hogy alulra mennek a nedves dolgok és a só, rá a liszt. Úgy oszlassuk el a lisztet, hogy az élesztő ne érintkezzen a nedves dolgokkal. (Ha van, akkor adok még hozzá egy tk. búzasikért és egy késhegynyi aszkorbinsavat. Ezek elhagyhatók, akkor is nagyon jól sikerül a kalács.)
  2. A sütés vége előtt 10 perccel vaníliás cukros tejjel megkenegetjük. SWEET programon sütjük közepesen barnára.

Almavaj

  1. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Feltesszük párolni egy lábasba a citromlével együtt. Ha puhára párolódott leturmixoljuk, ízesítjük, és visszatesszük főni. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, kenhető állapotot kell elérnünk. Ha kihűlt, üvegbe töltjük. (Állítólag néhány hétig elvan a hűtőben... ezt még sosem tudtuk kipróbálni :))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1762
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta kenyérsütőgépem van, azóta nagyon szívesen csinálok kelt tésztákat. Nagy kedvencünk lett a házi kalács... hát még almavajjal.

Hozzávalók

Fahéjas kalács

Almavaj

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...