Fagyasztóláda torta
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
A fehér tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kakaós tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
28g finomliszt103 kcal
-
8 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
22g étcsokoládé118 kcal
-
8 kcal
A külső díszítéshez
-
83g cukorfondant288 kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
A fehér tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
75g napraforgó olaj663 kcal
-
75g tej42 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kakaós tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
46 kcal
-
75g napraforgó olaj663 kcal
-
75g tej42 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
130g étcsokoládé710 kcal
-
46 kcal
A külső díszítéshez
-
500g cukorfondant1730 kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
A fehér tésztához
-
5.1g tojás6 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
3.5g tej2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kakaós tésztához
-
5.1g tojás6 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
7.8g finomliszt29 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
3.5g tej2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
5.1g tojás6 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.5g vaj40 kcal
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A külső díszítéshez
-
23.1g cukorfondant80 kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1179.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.7 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.8 g
Zsír
-
Összesen 327.5 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7076.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1426 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 2728 mg
-
Nátrium 2148 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1161.9 g
-
Cukor 855 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 284.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 68 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 916 mg
-
Retinol - A vitamin: 1270 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1578 micro
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
A fehér tésztához
-
2 db tojás
-
14 dkg cukor
-
175 g finomliszt
-
75 ml napraforgó olaj
-
75 ml tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A kakaós tésztához
-
2 db tojás
-
14 dkg cukor
-
170 g finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
75 ml napraforgó olaj
-
75 ml tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
2 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg vaj
-
13 dkg étcsokoládé
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
A külső díszítéshez
Elkészítés
A fehér tésztához
- Kimérünk mindent.
- Egy tálba tesszük az olajat, a tejet, a 10 dkg cukrot és a tojássárgákat, amit kicsit összekeverünk, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral.
- Lassan keverjük a robotgéppel, majd 1-2 percig magasabb fokozaton verjük.
- A tojásfehérjéket a 4 dkg cukorral, sóval és citromlével kemény habbá verjük, majd kis adagokban belekerjük a masszába.
- A kakaós tésztát ugyanígy elkészítjük.
- A sütőt bemelegítjük 175 fokra. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk.
- A masszákat felváltva bekanalazzuk a tepsibe, majd megütögetjük az alját, hogy kijöjjön a levegő.
- Betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
- Amikor megsült, egy sütőpapírra borítjuk fejjel lefelé. Letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Krém: a tojást a cukorral, vaníliás cukorral egy lábasban feltesszük hevíteni, amíg a cukor felolvad, majd még melegen habverővel elkezdjük felverni addig, amíg kihűl.
- Ha kihűlt, a hűtőből kivett vajat felkockázva a robotgéppel hozzákeverjük a tojásos masszához.(nem baj ha darabos).
- Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, a kakaót hozzákeverjük, és jól elkeverjük, majd kicsit betesszük a hűtőbe.
- A kihűlt tésztát keresztbe kettévágjuk, és az oldalát szépre vágjuk. A téglalap formákat háromba vágjuk, és kettő lap kivételével megkenjük krémmel.
- A két kimaradt lapnak kivágjuk belsejét, hogy csak pereme maradjon, majd bekrémezzük, és rátesszük a többi lapra. Megkenjük kívülről is a krémmel, majd kicsit pihentetjük, és szépen eldolgozzuk a krémet, hogy egyenletes legyen.
- Bevonjuk a fondanttal, és díszítjük kedvünkre.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x19
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3792
- Feltöltés dátuma: 2012. május 29.
Ajánló
Ünnepi alkalomra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A sógorom 40 éves lett. Egy cégnél fagyasztókat tisztít és javít, többek között a Tesco-ban. Innen jött az ötlet, hogy fagysztóládát kap tortaként. Az ötlet jó volt, de nehezen ment a kivitelezés. Először a "láda" külső szélére ültettem a figurát, de lehúzta a torta szélét. Sajnos az meg is látszik. Így a figurát beültettem a "ládába". Remélem még holnap is ott gubbaszt. Nehezen ment a fondantot rátenni, több részletben sikerült csak. Most valahogy sokat bénáztam, meg is látszik a tortán, nem lett szép egyenletes kívülről. Így utólagos tapasztalat: egy kicsike világos krémet érdemes készíteni, mert a tortát kívülről jobb világos krémmel bekenni, mert a fondant ugyebár fehér. Eszembe juthatott volna előbb is, de sebaj! A torta tésztája és kréme Nassoló Naplopó Dobos torta receptje alapján készült, csak más lett belőle. Köszönet érte.