r
Nosalty Logó

Fagyasztóláda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Fagyasztóláda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Összesen 7988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    327.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7076.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    2148 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1161.9 g
  • Cukor
    855 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 7988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. Kimérünk mindent.
  2. Egy tálba tesszük az olajat, a tejet, a 10 dkg cukrot és a tojássárgákat, amit kicsit összekeverünk, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral.
  3. Lassan keverjük a robotgéppel, majd 1-2 percig magasabb fokozaton verjük.
  4. A tojásfehérjéket a 4 dkg cukorral, sóval és citromlével kemény habbá verjük, majd kis adagokban belekerjük a masszába.
  5. A kakaós tésztát ugyanígy elkészítjük.
  6. A sütőt bemelegítjük 175 fokra. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk.
  7. A masszákat felváltva bekanalazzuk a tepsibe, majd megütögetjük az alját, hogy kijöjjön a levegő.
  8. Betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
  9. Amikor megsült, egy sütőpapírra borítjuk fejjel lefelé. Letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  10. Krém: a tojást a cukorral, vaníliás cukorral egy lábasban feltesszük hevíteni, amíg a cukor felolvad, majd még melegen habverővel elkezdjük felverni addig, amíg kihűl.
  11. Ha kihűlt, a hűtőből kivett vajat felkockázva a robotgéppel hozzákeverjük a tojásos masszához.(nem baj ha darabos).
  12. Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, a kakaót hozzákeverjük, és jól elkeverjük, majd kicsit betesszük a hűtőbe.
  13. A kihűlt tésztát keresztbe kettévágjuk, és az oldalát szépre vágjuk. A téglalap formákat háromba vágjuk, és kettő lap kivételével megkenjük krémmel.
  14. A két kimaradt lapnak kivágjuk belsejét, hogy csak pereme maradjon, majd bekrémezzük, és rátesszük a többi lapra. Megkenjük kívülről is a krémmel, majd kicsit pihentetjük, és szépen eldolgozzuk a krémet, hogy egyenletes legyen.
  15. Bevonjuk a fondanttal, és díszítjük kedvünkre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x19
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3792
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Ajánló

Ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sógorom 40 éves lett. Egy cégnél fagyasztókat tisztít és javít, többek között a Tesco-ban. Innen jött az ötlet, hogy  fagysztóládát kap tortaként. Az ötlet jó volt, de nehezen ment a kivitelezés. Először a "láda" külső szélére ültettem a figurát, de lehúzta a torta szélét. Sajnos az meg is látszik. Így a figurát beültettem a "ládába". Remélem még holnap is ott gubbaszt. Nehezen ment a fondantot rátenni, több részletben sikerült csak. Most valahogy sokat bénáztam, meg is látszik a tortán, nem lett szép egyenletes kívülről. Így utólagos tapasztalat: egy kicsike világos krémet érdemes készíteni, mert a tortát kívülről jobb világos krémmel bekenni, mert a fondant ugyebár fehér. Eszembe juthatott volna előbb is, de sebaj! A torta tésztája és kréme Nassoló Naplopó  Dobos torta receptje alapján készült, csak más lett belőle. Köszönet érte.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...