r
Nosalty Logó

Ezüstgaluska

Gréti
Ezüstgaluska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

753
Kalória
13g
Fehérje
65.9g
Szénhidrát
48.6g
Zsír
13.9g
Víz
90.6g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
25.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Összesen 753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Összesen 7530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Összesen 391 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    485.6 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4949.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2021 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    658.6 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1508 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 7530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a mixer keverőtáljába öntjük, egy mélyedést csinálunk a közepébe, ide tördeljük az élesztőt, amit egy kis cukorral és a tejjel keverünk el.
  2. Ha felfutott a liszt közepén az élesztő, ez maximum 10 perc, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót: a két tojássárgáját, egy csipet sót, és az olvasztott vajat. Ezekkel jól összedolgozzuk.
  3. Kézzel összegömbölyítjük a tésztát, majd a tálban letakarva, a pulton egy órát hagyjuk kelni.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk, nem kell vékonyra csak egy csíkba, majd fém tésztavágóval hosszában felezzük és 30 darabba vágjuk. Ezeket kis gömbökbe gyúrjuk.

A forgatáshoz

  1. Egy sütőformát - ez lehet ez tál vagy tortaforma is - kikenünk vajjal, és megszórjuk vékonyan cukorral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A kis tésztagolyókat egyenként először az olvasztott vajba, majd a darált mák + cukor keverékbe forgatjuk, végül a formába, egymás mellé állítjuk.
  3. Ha van maradék vaj vagy darált mák, akkor azt szórjuk/öntsük a golyókra. Így mehetnek az előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre sülni.

A szószhoz

  1. A csokit egy edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk adagonként a mascarponét, és ezzel simára, folyósra keverjük.
  2. A megsült ezüstgaluskát ezzel az öntettel szervírozzuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az aranygaluska egy továbbgondolt változatai az ezüst- és a bronzgaluska, most itt az ezüst változatot láthatjátok. Idén készítsétek így ezt a finomságot - mákosan is szép a galuskaélet! Főleg ha a szószba mascarpone és fehér csokoládé találkozik.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...