Extra sajtos pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g kukoricaliszt91 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
75g tej42 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
53 kcal
A feltéthez
-
100g edami sajt357 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g szalámi123 kcal
-
13g bébikukorica5 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
1102
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A feltéthez
-
400g edami sajt1428 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g szalámi493 kcal
-
52g bébikukorica21 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
4408
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
15.8g finomliszt57 kcal
-
5.3g kukoricaliszt19 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
A feltéthez
-
21g edami sajt75 kcal
-
5.3g trappista sajt18 kcal
-
5.3g szalámi26 kcal
-
2.7g bébikukorica1 kcal
-
10.5g kígyóuborka2 kcal
-
10.5g csemegekukorica9 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
Összesen
231
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4349.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 848 mg
-
Nátrium 2298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 170.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
1102
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.5 g
Zsír
-
Összesen 225.6 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17396.9 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 4159 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 3391 mg
-
Nátrium 9190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 682.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 631 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 1281 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1396 micro
Összesen
4408
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg kukoricaliszt
-
25 g élesztő
-
3 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
1 tk só
-
3 ek napraforgó olaj
A feltéthez
-
40 dkg edami sajt
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg szalámi
-
4 db bébikukorica
-
0.5 közepes db kígyóuborka
-
200 g csemegekukorica
-
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
A tésztához
- Leszitáljuk a finomlisztet és a kukoricalisztet, összekeverjük. Meglangyosítjuk a tejet, majd a felét a lisztbe öntjük.
- A maradék tejbe beletesszük a cukrot, és az élesztőt, majd megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztkeverékhez az olajat és sót, majd legvégén az élesztőt. Összegyúrjuk. Nem baj, ha a tészta ragacsos, mert a nyújtás során kell hozzá még liszt.
- Pihentetjük a tésztát 35-40 percig, míg kétszeresére nem nő a massza.
- Előre belisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, folyamatosan kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
- Előmelegítjük a sütőt, míg el nem éri a kellő hőmérsékletet, rátesszük a feltétet a következő sorrendben:
- Először a reszelt edámi sajt felével beszórjuk a tésztát, ez lesz az alap. Rákockázzuk a turistát, a felkockázott vöröshagymát, majd a konzerv kukoricát hozzáadjuk. Végül kis darabokra tördeljük a bébikukoricát, és egyenletesen eloszlatjuk, az uborkakarikákkal együtt. A tetejére a mardék edámi sajtot rászórjuk, majd a felkockázott trapistát egyenletesen eloszlatjuk, utolsó simításként.
- Betesszük a sütőbe, majd kb. 40 percig sütjük. Akkor van kész, ha a tészta széle szép világosbarna színezetet kap.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2627
- Feltöltés dátuma: 2012. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kaptam drága nagymamámtól fél kg edámi sajtot, amit én nem nagyon szeretek a karakán íze miatt. Gondoltam, mivel úgy sincs itthon paradicsompüré, hogy pizzaalapot készítsek, helyettesítem sajttal, mert hát csak nem kellene hagyni, hogy megromoljon. Eszembe jutott, hogy ha hagymát rakok a sajt közelébe, akkor egy krémsajtszerű állagot kapok. Ugyanis ha a pirított hagymát kihűlni hagyjuk, kocsonyaszerű állagot vesz fel, ez pedig az olvasztott sajttal együtt sajtkrémszerűséget eredményezhet. Mit volt mit tenni, kipróbáltam. Bevált, nagyon finom lett, ezért megosztom veletek is.