r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta Csöpp konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Eszterházy-torta Csöpp konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 7878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4075.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1400.1 g
  • Cukor
    1312 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 7878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojásfehérjét a 25 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót.
  2. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és a masszát 6 részre osztva, előmelegített sütőben 6 lapot sütünk.
  3. A vaníliakrémhez az 5 tojássárgáját fél dl tejjel, és a 2 ek liszttel habverővel simára keverjük.
  4. A maradék tejet a vaníliás cukorral, és a porcukorral felforraljuk, majd a tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a lisztes tojássárgákat. Kevergetve újra felforraljuk, besűrűsödésig főzzük.
  5. A lapokat megkenjük a vaníliakrémmel, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. Az utolsó lap tetejére a kajszilekvár kerül.
  6. A mázhoz a vajat a mézzel és a vízzel elkeverjük, majd ebben a keverékben oldjuk fel a zselatint. Az átszitált porcukorhoz öntjük, és összegyúrjuk.
  7. Ráöntjük a torta tetejére, és egy lapos, vizes késsel óvatosan elsimítjuk.
  8. 10 percre hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed a máz, majd a torta oldalát a maradék vaníliakrémmel megkenjük, nyomkodunk rá darált diót, végül olvasztott csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17626
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütési idő laponként 10 perc. Ebben a változatban nincs liszt a tésztában, csak a vaníliakrémben. Ha teljesen ki szeretnénk hagyni, akkor természetesen más vaníliakrémmel, pudinggal is tölthető.

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek