Eszter szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
fabine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
21g víz0 kcal
-
18g napraforgó olaj157 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
A fehér krémhez
-
9g tojás12 kcal
-
117g tej65 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
13 kcal
-
33g margarin239 kcal
A tetejére
-
83g habtejszín243 kcal
-
10g nutella54 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
18 kcal
Összesen
1297
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
125g víz0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
A fehér krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
700g tej392 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A tetejére
-
500g habtejszín1460 kcal
-
60g nutella323 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g csokoládédara109 kcal
Összesen
7781
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
11.8g tojás15 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj33 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A fehér krémhez
-
2g tojás2 kcal
-
24.9g tej14 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.1g margarin51 kcal
A tetejére
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
2.1g nutella12 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0.7g csokoládédara4 kcal
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 83 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 127.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 596 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
1297
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.8 g
Zsír
-
Összesen 497.9 g
-
Telített zsírsav 181 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 188 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 1817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6159.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1930 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 2152 mg
-
Nátrium 1527 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 730.2 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 767.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3576 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 393 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 1145 mg
-
Retinol - A vitamin: 3448 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1526 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1773 micro
Összesen
7781
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1.3 dl víz
-
1.3 dl napraforgó olaj
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A fehér krémhez
-
1 db tojás
-
7 dl tej
-
18 dkg cukor
-
7 csapott ek finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg margarin
A tetejére
-
5 dl habtejszín
-
2 ek nutella
-
2 csomag habfixáló
-
2 ek csokoládédara
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, a liszttel elvegyített sütőport, a kakaóport, és végül a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokon megsütjük.
- Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojással kikavarjuk a cukrot, majd a lisztet valamennyi tejjel csomómentesen elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrokat. A kihűlt krémmel kikeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
- Ha a piskóta is kihűlt két lapba vágjuk, az alsó lapot félretesszük, a felső lapot pedig keresztben 2 cm-es csíkokra vágjuk.
- Az alsó lapot vékonyan megkenjük a krém egy részével, majd a csíkokat 2 cm-es kihagyásokkal a piskótára fektetjük, a maradék részt kitöltjük a maradék krémmel.
- A tejszínt a mogyorókrémmel és a habfixálóval habbá verjük, rásimítjuk a tészta tetejére, és megszórjuk tortadarával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 1083
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 186823
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.
Ajánló
Ezzel a krémmennyiséggel a csíkokból sajnos maradni fog, de ha duplázzuk a krémadagot, még egy sor csíkot rakhatunk a tésztára. Nálunk a maradék sem ment kárba, három gyermekem gyorsan eltakarította. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
fabine
18 recept
Anyukám kedvenc sütijeit vegyítettem össze ebbe a sütibe, így a két kedvencét most már egyszerre élvezheti. Ezért is neveztem el az édesanyámról.