r
Nosalty Logó

Esterházy-rostélyos szűzpecsenyéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dudás Betti
Esterházy-rostélyos szűzpecsenyéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2960 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1555 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11840 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeleteljük, klopfoljuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és elősütjük olajban, majd félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban a fölaprított hagymát megdinszteljük.
  3. Visszahelyezzük a hagymára az előzőleg elősütött húsokat, a bor felét ráöntjük, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük. Egy kevés vízzel felengedjük, sózzuk, és lefedve majdnem készre pároljuk.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret gyufaszál vastagságúra csíkozzuk. Ezeket a majdnem puha húshoz adjuk, és mustárral, cukorral, citromlével ízesítjük.
  5. Egy kevés vízzel felengedjük, és lefedve, kis lángon pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé ropogósak maradnak.
  6. A tejfölt kb. 1 ek liszttel és 0,5 dl borral összekeverjük. A rostélyos levét ezzel sűrítjük. Jó étvágyat! :-)
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 92340
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Aki szereti a különleges ízeket, néhány szem kapribogyót is tehet bele. Köretnek spagetti tészta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dudás Betti 8 recept

Nagy családi kedvenc. Volt egy kis szűzpecsenyénk itthon, amit valami szaftos raguval képzeltem el. Az Esterházy-t a család minden tagja nagyon szereti, szűzpecsenyével pedig még finomabb volt, mint eddig bármikor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...