r
Nosalty Logó

Esterházy-rostélyos

5,0

1 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Esterházy-rostélyos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

1091
Kalória
24.4g
Fehérje
28.8g
Szénhidrátok
95.5g
Zsír
301.6g
Víz
124g
Koleszterin
5.9g
Rost
10.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 8729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hús pácolásához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    301.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    764 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    328 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7461.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    2852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4007 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    153 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35542 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1164 micro
Összesen 8729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A hús pácolásához

  1. A rostélyos szeleteket az olajból, ecetből és babérlevélből álló pácban pihentetjük a hűtőben 2-3 napig.
  2. A hússzeleteket a felforrósított zsíron elősütjük és félretesszük.
  3. A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller) vékony csíkokra metéljük (krumplipucoló segítségével),a hagymát apróra vágjuk.
  4. A hús elősütésekor visszamaradt zsiradékon megpároljuk a zöldségeket: sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel és borral felöntjük. Ha már majdnem megpuhultak kivesszük és félretesszük.
  5. A hússzeletek mehetnek is vissza a serpenyőbe, hozzáadjuk a citromhéjat, a babérleveleket, az apróra vágott kapribogyót és a mustárt. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  6. Amikor a hús puhulni kezd, kivesszük a serpenyőből a babérleveleket és a citromhéjakat, és a zöldségeket hozzáadjuk a húshoz.
  7. A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk a levét, belenyomjuk a citromlevet, végül kevés cukorral ízesítjük.
  8. Petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel körítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Eddig egyetlenegyszer ettem Esterházy-rostélyost életemben, mégpedig a Sydneyben élő barátnőméknél, a magyar édesapja készítette. Ennek már jó néhány éve, de emlékszem, eszméletlenül ízlett. Valahogy a napokban eszembe jutott, és nekiálltam itthon az elkészítésének.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!