Esterházy-rostélyos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
A hús pácolásához
-
125g marharostélyos383 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
13g ecet2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A szószhoz
-
11g sertészsír101 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1091
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
A hús pácolásához
-
1000g marharostélyos3060 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
100g ecet18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A szószhoz
-
90g sertészsír812 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
540g fehérrépa344 kcal
-
320g zeller116 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
52g kapribogyó12 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
8729
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
A hús pácolásához
-
25.8g marharostélyos79 kcal
-
8.8g napraforgó olaj78 kcal
-
2.6g ecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A szószhoz
-
2.3g sertészsír21 kcal
-
12.4g sárgarépa5 kcal
-
13.9g fehérrépa9 kcal
-
8.3g zeller3 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.3g kapribogyó0 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
7.7g fehérbor6 kcal
-
9g tejföl18 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
225
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 95.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 932.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 301.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4443 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1091
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 195.2 g
Zsír
-
Összesen 764 g
-
Telített zsírsav 223 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 328 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 148 g
-
Koleszterin 992 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7461.8 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 1002 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 2798 mg
-
Nátrium 2852 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2412.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4007 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 153 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 311 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 547 micro
-
Kolin: 903 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 14854 micro
-
β-karotin 35542 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1164 micro
Összesen
8729
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 383 micro
-
β-karotin 917 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
225
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A hús pácolásához
-
4 dl napraforgó olaj
-
1 dl ecet
-
8 db babérlevél
A szószhoz
-
6 ek sertészsír
-
6 közepes db sárgarépa
-
6 közepes db fehérrépa
-
2 kis db zeller
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 ek kapribogyó
-
3 ek mustár
-
350 g tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
8 db babérlevél
-
2 citromból nyert citromhéj
-
2 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A hús pácolásához
- A rostélyos szeleteket az olajból, ecetből és babérlevélből álló pácban pihentetjük a hűtőben 2-3 napig.
- A hússzeleteket a felforrósított zsíron elősütjük és félretesszük.
- A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller) vékony csíkokra metéljük (krumplipucoló segítségével),a hagymát apróra vágjuk.
- A hús elősütésekor visszamaradt zsiradékon megpároljuk a zöldségeket: sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel és borral felöntjük. Ha már majdnem megpuhultak kivesszük és félretesszük.
- A hússzeletek mehetnek is vissza a serpenyőbe, hozzáadjuk a citromhéjat, a babérleveleket, az apróra vágott kapribogyót és a mustárt. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.
- Amikor a hús puhulni kezd, kivesszük a serpenyőből a babérleveleket és a citromhéjakat, és a zöldségeket hozzáadjuk a húshoz.
- A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk a levét, belenyomjuk a citromlevet, végül kevés cukorral ízesítjük.
- Petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel körítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1314
- Tegnapi nézettség: 57
- 7 napos nézettség: 351
- Össznézettség: 393001
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 24.
Ajánló
Párolt rizs helyett spagettivel vagy galuskával is kínálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Eddig egyetlenegyszer ettem Esterházy-rostélyost életemben, mégpedig a Sydneyben élő barátnőméknél, a magyar édesapja készítette. Ennek már jó néhány éve, de emlékszem, eszméletlenül ízlett. Valahogy a napokban eszembe jutott, és nekiálltam itthon az elkészítésének.