Esküvői barackos joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A nagy piskóta karikához
-
110g tojás138 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
A kis piskóta karikához
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
2g víz0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Az összeállításhoz
-
38g sárgabarackdzsem104 kcal
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
175g őszibarack konzerv126 kcal
-
50g babapiskóta188 kcal
-
3g cukorgyöngy10 kcal
Összesen
1875
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A nagy piskóta karikához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
16g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A kis piskóta karikához
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
8g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Az összeállításhoz
-
150g sárgabarackdzsem417 kcal
-
1000g növényi tejszín2510 kcal
-
600g joghurt366 kcal
-
700g őszibarack konzerv504 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
7494
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A nagy piskóta karikához
-
11.5g tojás14 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.6g rétesliszt6 kcal
-
0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
A kis piskóta karikához
-
5.7g tojás7 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.2g víz0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
Az összeállításhoz
-
3.9g sárgabarackdzsem11 kcal
-
26.1g növényi tejszín65 kcal
-
15.6g joghurt10 kcal
-
18.2g őszibarack konzerv13 kcal
-
5.2g babapiskóta20 kcal
-
0.3g cukorgyöngy1 kcal
Összesen
197
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 90.4 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 580 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1464.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 407.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 796 micro
Összesen
1875
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.5 g
Zsír
-
Összesen 361.6 g
-
Telített zsírsav 269 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 2319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5856.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 1176 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 2067 mg
-
Nátrium 2087 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 900.2 g
-
Cukor 575 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1631 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1500 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 488 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 1866 mg
-
Retinol - A vitamin: 1279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2405 micro
-
β-crypt 647 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3185 micro
Összesen
7494
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A nagy piskóta karikához
-
8 db tojás
-
16 ek cukor
-
4 evőkanál rétesliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek víz
A kis piskóta karikához
-
4 db tojás
-
8 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek víz
Az összeállításhoz
-
15 dkg sárgabarackdzsem
-
1 l növényi tejszín
-
700 g őszibarack konzerv
-
200 g babapiskóta
Elkészítés
A nagy piskóta karikához
- Elkészítjük a piskótát:
- A megadott mennyiségekből piskóta karikákat sütünk.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjéhez adjuk a vizet.
- Elkezdjük a fehérjét robotgéppel habbá verni.
- Ha kemény, beletesszük a cukrot, és tovább verjük.
- Belekeverjük a sárgáját, majd a lisztet, az olajat és a szódabikarbónát.
- Kikent, morzsával beszórt formába öntjük, és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben.
- A megsült karikákat rácsra tesszük, és kihűtjük.
- Ha kihűltek, 3 -3 szeletre vágjuk.
- Elkészítjük a krémet:
- A barackkonzervet kinyitjuk, és a barackokat lecsepegtetjük.
- Az egyik dobozt felkockázzuk.
- A tejszínt keményre verjük, és belekeverjük a joghurtot.
- Ízlés szerint ízesítjük mézzel vagy porcukorral.
- Összeállítjuk a tortát:
- A piskóta karikákat megkenjük vékonyan barackdzsemmel.
- Majd rákenjük a joghurtos habot.
- Megrakjuk a felkockázott barackkal. Addig folytatjuk az építkezést, amíg elfogy a piskóta.
- Kívülről is bevonjuk a barackdzsemmel, majd a habbal.
- Az alsó nagy karikát körbe rakjuk babapiskótával, amit joghurtos habbal ragasztunk oda.
- A maradék joghurtos habot csillagcsöves habzsákba töltjük, és díszítjük a tortát.
- Cikkekre vágott barackkal megrakjuk a tetejét.
- A habrózsákra cukorgyöngyöket teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25908
- Feltöltés dátuma: 2010. július 19.
Ajánló
Megjegyzés: Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, csak a hozzáillő joghurtot kell megkeresni. Nem kell fixáló a habba, mert a joghurt csodálatosan kemény habot eredményez. Ha teszünk egy kis színező gyümölcslevet a habba, akár színes tortát is készíthetünk nagyon könnyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A torta egy nagyon kedves kislány, Dóra esküvőjére készült. Dóra nem szereti a vajas, édes-krémes tortákat, ezért készítettem neki ezt a szuper finom, könnyű tortát. Nagy sikert aratott a násznép körében, és nagyon gyorsan elfogyott.