r
Nosalty Logó

Esküvői barackos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Esküvői barackos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Összesen 1875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Összesen 7494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 1875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5856.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    2087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1631 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2405 micro
  • β-crypt
    647 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3185 micro
Összesen 7494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A nagy piskóta karikához

  1. Elkészítjük a piskótát:
  2. A megadott mennyiségekből piskóta karikákat sütünk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. A fehérjéhez adjuk a vizet.
  5. Elkezdjük a fehérjét robotgéppel habbá verni.
  6. Ha kemény, beletesszük a cukrot, és tovább verjük.
  7. Belekeverjük a sárgáját, majd a lisztet, az olajat és a szódabikarbónát.
  8. Kikent, morzsával beszórt formába öntjük, és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben.
  9. A megsült karikákat rácsra tesszük, és kihűtjük.
  10. Ha kihűltek, 3 -3 szeletre vágjuk.
  11. Elkészítjük a krémet:
  12. A barackkonzervet kinyitjuk, és a barackokat lecsepegtetjük.
  13. Az egyik dobozt felkockázzuk.
  14. A tejszínt keményre verjük, és belekeverjük a joghurtot.
  15. Ízlés szerint ízesítjük mézzel vagy porcukorral.
  16. Összeállítjuk a tortát:
  17. A piskóta karikákat megkenjük vékonyan barackdzsemmel.
  18. Majd rákenjük a joghurtos habot.
  19. Megrakjuk a felkockázott barackkal. Addig folytatjuk az építkezést, amíg elfogy a piskóta.
  20. Kívülről is bevonjuk a barackdzsemmel, majd a habbal.
  21. Az alsó nagy karikát körbe rakjuk babapiskótával, amit joghurtos habbal ragasztunk oda.
  22. A maradék joghurtos habot csillagcsöves habzsákba töltjük, és díszítjük a tortát.
  23. Cikkekre vágott barackkal megrakjuk a tetejét.
  24. A habrózsákra cukorgyöngyöket teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25908
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Ajánló

Megjegyzés: Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, csak a hozzáillő joghurtot kell megkeresni. Nem kell fixáló a habba, mert a joghurt csodálatosan kemény habot eredményez. Ha teszünk egy kis színező gyümölcslevet a habba, akár színes tortát is készíthetünk nagyon könnyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta egy nagyon kedves kislány, Dóra esküvőjére készült. Dóra nem szereti a vajas, édes-krémes tortákat, ezért készítettem neki ezt a szuper finom, könnyű tortát. Nagy sikert aratott a násznép körében, és nagyon gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...