r
Nosalty Logó

Erdélyi tárkonyos raguleves

Katharosz
Erdélyi tárkonyos raguleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

562
Kalória
23.6g
Fehérje
41g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
884.4g
Víz
180g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 562 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 2245 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    884.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3763 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 562 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    3537.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2042 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    15050 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7131 micro
Összesen 2245 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat, és továbbra is kevergetve pároljuk.
  2. Rövid idő múlva felöntjük kb. 2-2,5 liter hidegvízzel.
  3. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zellerlevelet, a zöldborsót, és a kockára vágott paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük.
  4. Közben a tejfölt, tejszínt simára keverjük a liszttel, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Hozzáadjuk a leveshez, és kiforraljuk.
  5. A galuskához valókat elkeverjük, és egy kanállal a levesbe szaggatjuk, ha szükséges, utánízesítjük.
  6. Végül kevés tárkonyecettel pikánssá tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

Finom, pikáns leves.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...