Erdélyi tárkonyos raguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
125g csirkeszárny148 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
53 kcal
-
563g víz0 kcal
A vajgaluskához
-
14g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
562
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
500g csirkeszárny592 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
2250g víz0 kcal
A vajgaluskához
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2245
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
11.7g csirkeszárny14 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
4.2g fehérrépa3 kcal
-
4.2g karalábé1 kcal
-
3.7g zeller1 kcal
-
3.5g zöldborsó3 kcal
-
2.3g zöldpaprika0 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
2.3g főzőtejszín3 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
52.5g víz0 kcal
A vajgaluskához
-
1.3g tojás2 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
1.2g rétesliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
51
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 884.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1250 micro
-
β-karotin 3763 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1783 micro
Összesen
562
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 138.1 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3541.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 3537.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2042 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 325 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 899 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 577 micro
-
α-karotin 5000 micro
-
β-karotin 15050 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7131 micro
Összesen
2245
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
15 dkg zöldborsó
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db zellerlevél
-
2 dl tejföl
-
1 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 kk tárkony
-
1 teáskanál tárkonyecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek ételízesítő
-
3 ek napraforgó olaj
-
2.3 l víz
A vajgaluskához
Elkészítés
A leveshez
- Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat, és továbbra is kevergetve pároljuk.
- Rövid idő múlva felöntjük kb. 2-2,5 liter hidegvízzel.
- Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zellerlevelet, a zöldborsót, és a kockára vágott paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük.
- Közben a tejfölt, tejszínt simára keverjük a liszttel, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Hozzáadjuk a leveshez, és kiforraljuk.
- A galuskához valókat elkeverjük, és egy kanállal a levesbe szaggatjuk, ha szükséges, utánízesítjük.
- Végül kevés tárkonyecettel pikánssá tesszük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 199
- Össznézettség: 135609
- Feltöltés dátuma: 2013. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Finom, pikáns leves.