r
Nosalty Logó

Erdélyi rakott túrós palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Erdélyi rakott túrós palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1046 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1046 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4175 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 193 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hozzávalókból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk és kisütjük.
  2. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a citromhéjat, a megáztatott és lecsepegtetett mazsolát.
  3. A két fehérjéből habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük.
  4. Megkenjük a palacsintákat, feltekerjük, majd középen kettévágjuk őket.
  5. Olajjal vékonyan kikenünk egy tűzálló sütőtálat, és a fél palacsintákat sorba lefektetjük, kissé egymásra csúsztatva, hogy a vágott felük szépen látszódjon.
  6. A tejfölt kikeverjük a tojássárgával és a kétféle cukorral, majd a palacsinták tetejére kenjük.
  7. Mérsékelt tűznél addig sütjük (kb. 20 perc), míg a teteje kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 434
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 95777
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Évek óta így készítem a túrós palacsintát, szerintem így készítve a legfinomabb. Lajos Mari 99 Sütemény és torta című könyvében lévő recept alapján.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...