Erdei gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortalalaphoz
A krémhez
-
25g görög joghurt26 kcal
-
5 kcal
-
8g méz25 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A gyümölcszseléhez
-
8g eperlekvár23 kcal
-
5 kcal
-
21g rebarbara3 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A díszítéshez
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortalalaphoz
A krémhez
-
300g görög joghurt309 kcal
-
150g erdei gyümölcs mix62 kcal
-
100g méz304 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A gyümölcszseléhez
-
100g eperlekvár278 kcal
-
150g erdei gyümölcs mix62 kcal
-
250g rebarbara39 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A díszítéshez
-
20g eper6 kcal
-
20g áfonya11 kcal
-
20g szeder8 kcal
-
20g málna10 kcal
-
20g piros ribizli11 kcal
Összesen
4075
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortalalaphoz
A krémhez
-
15.8g görög joghurt16 kcal
-
7.9g erdei gyümölcs mix3 kcal
-
5.3g méz16 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A gyümölcszseléhez
-
5.3g eperlekvár15 kcal
-
7.9g erdei gyümölcs mix3 kcal
-
13.2g rebarbara2 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
A díszítéshez
-
1.1g eper0 kcal
-
1.1g áfonya1 kcal
-
1.1g szeder0 kcal
-
1.1g málna1 kcal
-
1.1g piros ribizli1 kcal
Összesen
215
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 257.6 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2627.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 1810 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.5 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 556 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 1493 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
4075
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A tortalalaphoz
A krémhez
-
300 ml görög joghurt
-
150 g erdei gyümölcs mix
-
4 ek méz
-
10 g zselatin
-
300 ml habtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
A gyümölcszseléhez
-
5 ek eperlekvár
-
150 g erdei gyümölcs mix
-
2 közepes szár rebarbara
-
10 g zselatin
A díszítéshez
-
20 g eper
-
20 g áfonya
-
20 g szeder
-
20 g málna
-
20 g piros ribizli
Elkészítés
A tortalalaphoz
- A vajat felolvasztjuk, a kekszet ledaráljuk, és a kettőt összekeverve egy sütőpapírral kibélelt (az alján körbevágva, és a szélén külön körben papírszalagozva, hogy odaragadjon, vajazzunk alá) 26 cm átmérőjű, és kb 6 cm magas tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy kb. mindenhol egyforma vastagságban álljon.
- Ezután hűtőbe tesszük a következő fázisig dermedni.
A krémhez
- A görög joghurtot mézzel, a rendelkezésünkre álló erdei gyümölcsökkel (lehet köztük fagyasztott is), egy citrom lereszelt héjával és levével összeturmixoljuk.
- A tejszínhabot keményre verjük.
- A zselatint a csomagoláson leírtak szerint vízben feloldjuk, felforraljuk, és kihűtjük.
- A joghurtkeveréket, a tejszínhabot és a zselatint jól összekeverjük.
- Ezt a krémet öntjük a kekszalapra, és újból hűtőbe tesszük a formát.
A gyümölcszseléhez
- Erdei gyümölcsökből, eperlekvár édesítéssel, rebarbara savanyítással egy sűrű gyümölcsszószt főzünk.
- A zselatint a csomagoláson leírtak szerint vízben feloldjuk, felforraljuk, és a gyümölcsszószhoz keverjük.
- Ha már nem forró, maximum kicsit langyos a szósz, csak akkor öntsük a formába. Aztán mehet vissza a hűtőbe minimum 4-5 órára, de lehetőleg egy éjszakára a torta.
A díszítéshez
- Tálalás előtt díszítsük friss erdei gyümölcsökkel a tortát. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 269
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 29351
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 01.
Ajánló
Gyümölcskedvelőknek, a nyári nem túl édes és nem túl hizlaló édességek szerelmeseinek ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Ez a frissítő és könnyed joghurttorta a rekkenő hőségben és a szomorkásabb, esős nyári napokon is jó kedvre derít. A sajttorta és a gyümölcstorta joghurtos ötvözete, sok-sok mesés piros bogyóval, melyek összetételét úgy variálhatod, ahogy kedved leled benne. Próbáld ki bátran, nem bánod meg!