Epres-túrós kupola
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Összesen
976
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
600g habtejszín1752 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
200g eper60 kcal
-
300g eper90 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3907
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
10.6g tojás13 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Összesen
188
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 347 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1453 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 321.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 488 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
976
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 223.9 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5811.9 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1270 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 2049 mg
-
Nátrium 1011 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.2 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1287.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1989 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 709 mg
-
Retinol - A vitamin: 1954 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1121 micro
Összesen
3907
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
6 g sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
6 dl habtejszín
-
25 dkg tehéntúró
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
20 dkg eper
-
1 dl víz
Elkészítés
Piskóta
- A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük verni, majd közben kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
- Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
- Ezután két darab, kb. 20 cm átmérőjű, kerek formát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket.
- A kisült lapokat kivesszük a formából, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Ha nincs két formánk, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot kenünk a masszából.
Krém
- Egy botmixerrel simára keverjük a túrót a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük, de vigyázzunk, forralni nem szabad, kicsit hűlni hagyjuk.
- A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémmel összeforgatjuk, ha kissé lehűlt a zselatin, kisebb adagokban elkeverjük benne. Végül beleforgatjuk az eperdarabokat is.
- Összeállítás: egy 20 cm átmérőjű, 2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat kibélelünk átlátszó fóliával. Ezután kibéleljük a maradék felszeletelt eperrel.
- Óvatosan beleöntjük kb. a krém felét, majd az egyik méretre vágott piskótalappal lefedjük, de vigyázzunk, hogy az eper ne mozduljon el.
- Végül a maradék krémet ráhalmozzuk, majd befedjük a másik piskótalappal, kissé lenyomjuk, de csak óvatosan, ráhajtjuk a fóliát, és hidegre tesszük dermedni. Ha kellően egybeállt, egy tálcára borítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3990
- Feltöltés dátuma: 2019. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Valójában tavaly nyáron már kipróbáltam ezt a finom desszertet, de mivel pillanatok alatt elfogyott, nem volt alkalmam lefotózni. Csak ajánlani tudom! Forrás: Nők lapja konyha