r
Nosalty Logó

Epres-túrós kupola

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Epres-túrós kupola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.9 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5811.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1287.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 3907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük verni, majd közben kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. Ezután két darab, kb. 20 cm átmérőjű, kerek formát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket.
  4. A kisült lapokat kivesszük a formából, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Ha nincs két formánk, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot kenünk a masszából.

Krém

  1. Egy botmixerrel simára keverjük a túrót a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük, de vigyázzunk, forralni nem szabad, kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémmel összeforgatjuk, ha kissé lehűlt a zselatin, kisebb adagokban elkeverjük benne. Végül beleforgatjuk az eperdarabokat is.
  3. Összeállítás: egy 20 cm átmérőjű, 2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat kibélelünk átlátszó fóliával. Ezután kibéleljük a maradék felszeletelt eperrel.
  4. Óvatosan beleöntjük kb. a krém felét, majd az egyik méretre vágott piskótalappal lefedjük, de vigyázzunk, hogy az eper ne mozduljon el.
  5. Végül a maradék krémet ráhalmozzuk, majd befedjük a másik piskótalappal, kissé lenyomjuk, de csak óvatosan, ráhajtjuk a fóliát, és hidegre tesszük dermedni. Ha kellően egybeállt, egy tálcára borítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3990
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-túrós kupola
Katharosz 499 recept

Valójában tavaly nyáron már kipróbáltam ezt a finom desszertet, de mivel pillanatok alatt elfogyott, nem volt alkalmam lefotózni. Csak ajánlani tudom! Forrás: Nők lapja konyha

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...