r
Nosalty Logó

Epres-túrós kupola

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Epres-túrós kupola
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

976
Kalória
23.6g
Fehérje
98.5g
Szénhidrátok
56g
Zsír
321.8g
Víz
346.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
75g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.9 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5811.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1287.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 3907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük verni, majd közben kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. Ezután két darab, kb. 20 cm átmérőjű, kerek formát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket.
  4. A kisült lapokat kivesszük a formából, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Ha nincs két formánk, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot kenünk a masszából.

Krém

  1. Egy botmixerrel simára keverjük a túrót a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük, de vigyázzunk, forralni nem szabad, kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémmel összeforgatjuk, ha kissé lehűlt a zselatin, kisebb adagokban elkeverjük benne. Végül beleforgatjuk az eperdarabokat is.
  3. Összeállítás: egy 20 cm átmérőjű, 2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat kibélelünk átlátszó fóliával. Ezután kibéleljük a maradék felszeletelt eperrel.
  4. Óvatosan beleöntjük kb. a krém felét, majd az egyik méretre vágott piskótalappal lefedjük, de vigyázzunk, hogy az eper ne mozduljon el.
  5. Végül a maradék krémet ráhalmozzuk, majd befedjük a másik piskótalappal, kissé lenyomjuk, de csak óvatosan, ráhajtjuk a fóliát, és hidegre tesszük dermedni. Ha kellően egybeállt, egy tálcára borítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Valójában tavaly nyáron már kipróbáltam ezt a finom desszertet, de mivel pillanatok alatt elfogyott, nem volt alkalmam lefotózni. Csak ajánlani tudom! Forrás: Nők lapja konyha

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!