r
Nosalty Logó

Epres túrókrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka
Epres túrókrém torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8871 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    2997 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 2871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütünk egy piskótát az 5 tojásból: A tojásokat szétválasztjuk, az 5tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A felvert fehérjébe belekeverjük az 5nagy kanál kristálycukrot, és tovább verjük vele. Majd belekeverjük az 5tojássárgáját, ezzel is tovább verjük.
  3. Legvégül beletesszük kanalanként a 5nagy kanál lisztet, és eldolgozzuk.
  4. Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Berakjuk az előmelegített sütőbe (villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá.
  5. Ha kihűlt visszatesszük a sütőformába, később ebben a formában készül az egész torta.
  6. Elkészítjük a krémet: a fél kg túrót átpaszírozzuk egy szűrőn, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, és egy félcitrom levét, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
  7. Gépi habverővel felverjük a habtejszínt, amibe belekeverjük a zselatinfixet, ha kész, akkor összekeverjük a túróval, és az egész krémet a sütőformában lévő piskotára kenjük (nem baj, ha hozzáér a sütőforma oldalához).
  8. Végezetül a lemosott, száraz, felszeletelt epret tetszés szerint a túrókrémre rakosgatjuk, és az expressz tortazselévellelocsoljuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17387
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a könnyű desszerteket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrókrém torta
Kaporka 3 recept

Anyukám szülinapjára szerettem volna valami finomat készíteni az általa preferált finomságokból, és ez sikerült. Azt mondta a család, hogy finom lett, így gondoltam megosztom veletek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...