Epres tiramisutorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
A krémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g víz0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
A locsoláshoz
-
13g feketekávé1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Az összeállításhoz
-
29g eper9 kcal
A tetejére
-
4 kcal
Összesen
307
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
50g víz0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
A locsoláshoz
-
150g feketekávé14 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Az összeállításhoz
-
350g eper105 kcal
A tetejére
-
46 kcal
Összesen
3676
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
18.8g tojás24 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
A krémhez
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
14.3g mascarpone58 kcal
A locsoláshoz
-
8.6g feketekávé1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Az összeállításhoz
-
20g eper6 kcal
A tetejére
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
210
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
307
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90 g
Zsír
-
Összesen 208 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2789 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.2 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 883.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 371 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 1256 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2018 micro
Összesen
3676
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
150 g cukor
-
150 g finomliszt
A krémhez
-
200 ml habtejszín
-
60 g cukor
-
0.5 dl víz
-
2 db tojássárgája
-
2 db lapzselatin
-
250 g mascarpone
A locsoláshoz
-
150 ml feketekávé
Az összeállításhoz
-
350 g eper
A tetejére
-
20 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félig felverjük, majd fokozatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
- Ha a fehérjét a cukorral kemény habbá vertük, akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgáját is, és összedolgozzuk.
- A lisztet a keverékhez szitáljuk, és óvatosan eldolgozzuk.
- Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, eloszlatjuk benne a tészta felét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha elkészült az egyik lap, után a tészta másik felét is ugyanígy elkészítjük, majd hagyjuk őket kihűlni.
A krémhez
- A mascarpone krémhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még forró cukorszirupot.
- A cukorsziruppal fehéredésig keverjük a tojást addig, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ez kb. 10 perc folyamatos keverés jelent. A mascarponét habverővel átlazítjuk, majd folyamatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket.
- A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd a mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk. A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanállal a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
- A tejszínhabot keményre verjük, majd ezzel lazítjuk a tojásos-mascarponés-zselatinos masszát.
A locsoláshoz
- A sziruphoz összekeverjük a kávét az amerettóval.
Az összeállításhoz
- Az összeállításnál egy tortalapot lefektetünk, ezt megkenjük a kávés sziruppal.
- Ezután félbevágott eprekkel kirakjuk a tortaforma szélét, majd utána a teljes piskótát kirakjuk eperrel.
- Rákanalazzuk a krém háromnegyedét, szépen elegyengetjük, majd ráfektetjük a másik tortalapot. Ezt is meglocsoljuk a kávéval, végül pedig vékonyan bevonjuk a maradék krémmel a torta tetejét, majd hűtőbe tesszük legalább 4 órára.
- Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 21689
- Feltöltés dátuma: 2018. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Ez a korábbi tiramisureceptem nyári kiadása, azaz epres változata. Egy fokkal macerásabb, mint a legtöbb hasonló recept, hiszen a piskótát is meg kell hozzá sütni, de egyrészt nem túl bonyolult, másrészt pedig sokkal finomabb lesz tőle.