r
Nosalty Logó

Epres tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tátika56
Epres tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 5648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    408.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3416.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2237 micro
Összesen 5648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Piskóta

  • 150 g cukor (vagy ennek megfelelő cukorhelyettesítő)
  • 150 g finomliszt (vagy 10 dkg teljes kiőrlésű, 5 dkg fehér búzafinomliszt)

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a fehérjét félig felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot (cukorhelyettesítőt). Kemény habbá verjük. Kézi habverővel egyenként, óvatosan eldolgozzuk benne a sárgáját, vigyázva, hogy a fehérjehab össze ne törjön. A lisztet kanalanként a keverékhez szitáljuk, majd óvatosan eldolgozzuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában eloszlatjuk a tészta felét, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Sütési idő kb. 10-12 perc, bár sütőfüggő (tűpróba elengedhetetlen!) A tészta másik felét, ugyanígy megsütjük.

Krém

  1. A cukorból és vízből szirupot főzünk.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még forró cukorszirupot. Fehéredésig keverjük, mindaddig, míg szobahőmérsékletűvé nem válik. (kb. 10 perc folyamatos keverés)
  3. A mascarponét habverővel átlazítjuk, majd folyamatosan hozzáadjuk a tojásos keveréket.
  4. A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, mikrohullámú sütőben pár perc alatt megolvasztjuk.
  5. A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk 2 evőkanálnyi mennyiséget a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
  6. A tejszínt keményre verjük (jéghideg legyen!), ezzel lazítjuk a tojásos-mascarpones-zselatinos masszát.

Összeállítás

  1. A locsoláshoz a sziruphoz összekeverjük a kávét az amarettóval (ha nem használunk amarettót, ez a lépés kimarad!).
  2. Az egyik tortalapot lefektetjük a tortaformába, megkenjük egy kevés kávés sziruppal. (vigyázat, ne ázzon el!) Félbevágott eperszemekkel kirakjuk a tortaforma szélét, majd a teljes piskótalapot is.
  3. Rákanalazzuk a krém 3/4 részét, egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik piskóta tortalapot, melyet ugyancsak meglocsolunk kávéval (avagy kávés, amarettóval ízesített sziruppal). A maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  4. Tálalás előtt a torta tetejére cukormentes, holland kakaóport szitálunk. Hűtőszekrényben, minimum 4 óra hűtési idő szükséges!
  5. A díszítés tetszőleges, csak a kreativitás "szab" határt! Az én tortám a drága Édesanyámnak, Anyák napjára készült, ezért 70 %-os étcsokoládéból saját kezűleg csokiszivet készítettem, melyet ibolyavirágokkal, s fehér gyöngyökkel díszítettem. Természetesen, a friss, zamatos eper sem maradhatott el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 556
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres tiramisu torta
Tátika56 3 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...