Epres tiramisu torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tátika56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
83g víz0 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
Összeállítás
-
17g feketekávé2 kcal
-
1g amarettó4 kcal
-
58g eper18 kcal
-
8 kcal
Összesen
942
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
Krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
500g víz0 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
Összeállítás
-
100g feketekávé9 kcal
-
8g amarettó27 kcal
-
350g eper105 kcal
-
46 kcal
Összesen
5648
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
12.1g tojás15 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
Krém
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
18.3g mascarpone74 kcal
-
18.3g habtejszín53 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
18.3g víz0 kcal
-
0.1g lapzselatin1 kcal
Összeállítás
-
3.7g feketekávé0 kcal
-
0.3g amarettó1 kcal
-
12.8g eper4 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
206
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 68.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 247.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
942
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.1 g
Zsír
-
Összesen 408.5 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3416.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1509 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.7 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1487.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2092 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 484 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 1469 mg
-
Retinol - A vitamin: 2057 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2237 micro
Összesen
5648
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
Krém
-
3 db tojássárgája
-
500 g mascarpone
-
500 ml habtejszín
-
500 ml víz
Összeállítás
-
350 g eper
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a fehérjét félig felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot (cukorhelyettesítőt). Kemény habbá verjük. Kézi habverővel egyenként, óvatosan eldolgozzuk benne a sárgáját, vigyázva, hogy a fehérjehab össze ne törjön. A lisztet kanalanként a keverékhez szitáljuk, majd óvatosan eldolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában eloszlatjuk a tészta felét, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Sütési idő kb. 10-12 perc, bár sütőfüggő (tűpróba elengedhetetlen!) A tészta másik felét, ugyanígy megsütjük.
Krém
- A cukorból és vízből szirupot főzünk.
- A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még forró cukorszirupot. Fehéredésig keverjük, mindaddig, míg szobahőmérsékletűvé nem válik. (kb. 10 perc folyamatos keverés)
- A mascarponét habverővel átlazítjuk, majd folyamatosan hozzáadjuk a tojásos keveréket.
- A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, mikrohullámú sütőben pár perc alatt megolvasztjuk.
- A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk 2 evőkanálnyi mennyiséget a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
- A tejszínt keményre verjük (jéghideg legyen!), ezzel lazítjuk a tojásos-mascarpones-zselatinos masszát.
Összeállítás
- A locsoláshoz a sziruphoz összekeverjük a kávét az amarettóval (ha nem használunk amarettót, ez a lépés kimarad!).
- Az egyik tortalapot lefektetjük a tortaformába, megkenjük egy kevés kávés sziruppal. (vigyázat, ne ázzon el!) Félbevágott eperszemekkel kirakjuk a tortaforma szélét, majd a teljes piskótalapot is.
- Rákanalazzuk a krém 3/4 részét, egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik piskóta tortalapot, melyet ugyancsak meglocsolunk kávéval (avagy kávés, amarettóval ízesített sziruppal). A maradék krémmel bevonjuk a tortát.
- Tálalás előtt a torta tetejére cukormentes, holland kakaóport szitálunk. Hűtőszekrényben, minimum 4 óra hűtési idő szükséges!
- A díszítés tetszőleges, csak a kreativitás "szab" határt! Az én tortám a drága Édesanyámnak, Anyák napjára készült, ezért 70 %-os étcsokoládéból saját kezűleg csokiszivet készítettem, melyet ibolyavirágokkal, s fehér gyöngyökkel díszítettem. Természetesen, a friss, zamatos eper sem maradhatott el.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 570
- Feltöltés dátuma: 2021. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Tátika56
3 recept