Epres red velvet palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintához
-
63g finomliszt228 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
38g szódavíz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
63g szamóca19 kcal
-
1g pisztácia7 kcal
-
15g csokiszósz42 kcal
Összesen
807
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintához
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tej112 kcal
-
150g szódavíz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
250g szamóca75 kcal
-
5g pisztácia29 kcal
-
60g csokiszósz167 kcal
Összesen
3222
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintához
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
13g tej7 kcal
-
9.8g szódavíz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
13g habtejszín38 kcal
-
16.3g mascarpone66 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
16.3g szamóca5 kcal
-
0.3g pisztácia2 kcal
-
3.9g csokiszósz11 kcal
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
807
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 183.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1915.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.9 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 622.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 655 micro
Összesen
3222
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
250 g finomliszt
-
2 db tojás
-
2 dl tej
-
1 csipet só
-
1 ek cukor
A krémhez és a díszítéshez
-
200 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
4 ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A palacsintához
- A palacsintatésztát jól kidolgozzuk, hogy ne legyen egyáltalán csomós, és ha van rá lehetőségünk, akkor egy órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de rögtön is használhatjuk.
A krémhez és a díszítéshez
- Közben felverjük a tejszínt kemény habbá úgy, hogy közben hozzáadagoljuk a finomszemcsés cukrot.
- Mikor kész, két-három kanalanként, lassú keveréssel hozzáadagoljuk a mascarponét, és a citromhéjat és egynemű krémmé dolgozzuk. Ezt is bekeverhetjük korábban, egy kis hűtés nagyon jót tesz neki!
- A krémet habzsákba, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
- A megmosott epret vékony szeletekbe vágjuk, hagyunk párat, a tányér díszítéséhez is.
- A palacsintákat kisütjük - ebből a tésztából normál palacsintasütőben kb. 9-10 db palacsinta készíthető - aztán hagyjuk kihűlni.
- A hideg palacsintákat két-két darabonként egymás mellé tesszük, a középső részbe téglalap alakba krémet nyomunk/kenünk.
- A krémre egymástól két-két ujjnyira, összesen négy sorba epersorokat rakunk. Majd a hosszanti oldalon behajtjuk a palacsinta kerek széleit, aztán a rövid végétől feltekerjük az egészet, meg-megpihenve az egyes epersorok után.
- A buritohoz hasonló tekercseket egészben egy-egy tányérra helyezzük, egyenesen vagy srégen félbevághatjuk őket.
- Díszítsük mascarpone-krémmel, eperrel, opcionálisan aprított pisztáciával, pisztáciakrémmel a palacsintatekercseket, vagy ahogy kedvünk van hozzá. Hűtőben pihentethetjük még, így szebben vágható, jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1416
- Feltöltés dátuma: 2024. május 28.
Ajánló
Aprított pisztácia és pisztáciakrém helyett tehetsz rá csokiforgácsot és öntetet, vagy csak simán eperszószt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére belevaló kis cucc, akár második fogásnak is beilleszthető. Ha tudsz, hazai epret vagy szamócát szerezz be hozzá!