r
Nosalty Logó

Epres red velvet palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Epres red velvet palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 3222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 807 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 3222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintatésztát jól kidolgozzuk, hogy ne legyen egyáltalán csomós, és ha van rá lehetőségünk, akkor egy órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de rögtön is használhatjuk.

A krémhez és a díszítéshez

  1. Közben felverjük a tejszínt kemény habbá úgy, hogy közben hozzáadagoljuk a finomszemcsés cukrot.
  2. Mikor kész, két-három kanalanként, lassú keveréssel hozzáadagoljuk a mascarponét, és a citromhéjat és egynemű krémmé dolgozzuk. Ezt is bekeverhetjük korábban, egy kis hűtés nagyon jót tesz neki!
  3. A krémet habzsákba, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
  4. A megmosott epret vékony szeletekbe vágjuk, hagyunk párat, a tányér díszítéséhez is.
  5. A palacsintákat kisütjük - ebből a tésztából normál palacsintasütőben kb. 9-10 db palacsinta készíthető - aztán hagyjuk kihűlni.
  6. A hideg palacsintákat két-két darabonként egymás mellé tesszük, a középső részbe téglalap alakba krémet nyomunk/kenünk.
  7. A krémre egymástól két-két ujjnyira, összesen négy sorba epersorokat rakunk. Majd a hosszanti oldalon behajtjuk a palacsinta kerek széleit, aztán a rövid végétől feltekerjük az egészet, meg-megpihenve az egyes epersorok után.
  8. A buritohoz hasonló tekercseket egészben egy-egy tányérra helyezzük, egyenesen vagy srégen félbevághatjuk őket.
  9. Díszítsük mascarpone-krémmel, eperrel, opcionálisan aprított pisztáciával, pisztáciakrémmel a palacsintatekercseket, vagy ahogy kedvünk van hozzá. Hűtőben pihentethetjük még, így szebben vágható, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1416
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 28.

Ajánló

Aprított pisztácia és pisztáciakrém helyett tehetsz rá csokiforgácsot és öntetet, vagy csak simán eperszószt.

Receptkategóriák

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére belevaló kis cucc, akár második fogásnak is beilleszthető. Ha tudsz, hazai epret vagy szamócát szerezz be hozzá!

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...