r
Nosalty Logó

Epres panna-cotta torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Epres panna-cotta torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    435.5 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 5820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beszórjuk morzsával.
  2. A kókuszreszeléket lassú tűzön megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen (amikor már kellemesen illatozik, lekapcsoljuk alatta a gázt,és átrakjuk egy üvegvagy porcelán edénybe).
  3. A puha vajat összedolgozzuk a 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd beleforgatjuk a liszt, sütőpor és pirított kókuszreszelék keverékét, és hozzáadjuk az 5 evőkanál tejet.
  4. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. Ha kész a tésztánkkihűtjük, közben elkészítjük a krémet.
  6. 400 ml tejszínt5 dkg cukorral (ízlés szerint emelhető ez a mennyiség), a 2 csomag Bourbon vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, és a forrást követően 5 percig még főzzük.
  7. Valamelyest kihűtjük, csomómentesen belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a tejfölt.
  8. A maradék 200 ml tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos masszához keverjük úgy, hogy egynemű legyen.
  9. A tortalapra rásimítjuk a krém felét (ekkor a karima még körülöleli a lapot), megszórjuk friss, apró darabokra vágott eperrel, és erre ráhalmozzuk, és elegyengetjük a krém második felét.
  10. Minimum 4 órára a hűtőbe tesszük, ezt követően távolítható el a tortaformáról a karima (ha szükségesvagy jónak látjuk, vágjuk körbe a torta szélét, ezzel is segítve a leválasztást a karimáról).
  11. Tejszínhabbal, eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14163
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Ajánló

Aki könnyű, gyümölcsös ízélményre vágyik, annak ízleni fog. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Viszonylag hosszú kihagyás után készítettem el ezt a több receptből "összevadászott" tortát a húgom születésnapjára. Mentségemre szóljon, igazoltan voltam távol a konyhától, ugyanis idő közben megszületett a kisfiam, akivel naphosszat nem tudok betelni, így sokszor az egyszerű konyhai műveletekre sem marad idő, nem hogy a kreatívabb részére, illetve a receptek feltöltésére. Szóval, nekem ezért is fontos ez a recept... Egy új fejezet kezdődött az életemben, de egészen biztos, hogy ebben a fejezetben is szerepet fog kapni a sütés-főzés. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...