Epres panna-cotta torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
0g sütőpor0 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6g tej4 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
1g zsemlemorzsa5 kcal
A krémhez
Összesen
730
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
2g sütőpor1 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
50g tej28 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A krémhez
-
600g eper180 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
25g zselatin84 kcal
Összesen
5820
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
4.3g kókuszreszelék28 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
A krémhez
-
25.7g eper8 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
12.8g tejföl25 kcal
-
25.7g habtejszín75 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
Összesen
249
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
730
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92.6 g
Zsír
-
Összesen 435.5 g
-
Telített zsírsav 277 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4157.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1198 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1664 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.7 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1270.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 339 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 3138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 686 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
Összesen
5820
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tk sütőpor
-
18 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
5 ek tej
A krémhez
-
60 dkg eper
-
300 g tejföl
-
600 ml habtejszín
-
5 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beszórjuk morzsával.
- A kókuszreszeléket lassú tűzön megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen (amikor már kellemesen illatozik, lekapcsoljuk alatta a gázt,és átrakjuk egy üvegvagy porcelán edénybe).
- A puha vajat összedolgozzuk a 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd beleforgatjuk a liszt, sütőpor és pirított kókuszreszelék keverékét, és hozzáadjuk az 5 evőkanál tejet.
- A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- Ha kész a tésztánkkihűtjük, közben elkészítjük a krémet.
- 400 ml tejszínt5 dkg cukorral (ízlés szerint emelhető ez a mennyiség), a 2 csomag Bourbon vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, és a forrást követően 5 percig még főzzük.
- Valamelyest kihűtjük, csomómentesen belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a tejfölt.
- A maradék 200 ml tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos masszához keverjük úgy, hogy egynemű legyen.
- A tortalapra rásimítjuk a krém felét (ekkor a karima még körülöleli a lapot), megszórjuk friss, apró darabokra vágott eperrel, és erre ráhalmozzuk, és elegyengetjük a krém második felét.
- Minimum 4 órára a hűtőbe tesszük, ezt követően távolítható el a tortaformáról a karima (ha szükségesvagy jónak látjuk, vágjuk körbe a torta szélét, ezzel is segítve a leválasztást a karimáról).
- Tejszínhabbal, eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 14202
- Feltöltés dátuma: 2013. március 20.
Ajánló
Aki könnyű, gyümölcsös ízélményre vágyik, annak ízleni fog. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csibedina
70 recept
Viszonylag hosszú kihagyás után készítettem el ezt a több receptből "összevadászott" tortát a húgom születésnapjára. Mentségemre szóljon, igazoltan voltam távol a konyhától, ugyanis idő közben megszületett a kisfiam, akivel naphosszat nem tudok betelni, így sokszor az egyszerű konyhai műveletekre sem marad idő, nem hogy a kreatívabb részére, illetve a receptek feltöltésére. Szóval, nekem ezért is fontos ez a recept... Egy új fejezet kezdődött az életemben, de egészen biztos, hogy ebben a fejezetben is szerepet fog kapni a sütés-főzés. :-)