r
Nosalty Logó

Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    437.2 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5510.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtve hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és a maradék száraz hozzávalókat.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben, szilikonos formába öntve a masszát, kb. 20 perc alatt készre sütjük (12 db).
  3. A krémhez a tejszínt felforraljuk, és a tűzről levéve beletördeljük a fehér csokit, addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. 5-10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre téve, néha habverővel átkeverve lehűtjük.
  4. Ezt követően a lehűlt tejszínes-csokis keveréket összevegyítjük a mascarponéval és a gyümölcspéppel (és vanília aromával), majd tovább habosítjuk (ügyeljünk, hogy egyforma hőmérsékletűek legyenek). Az elkészült krémet hűvösre tesszük.
  5. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét vajjal és a kanál tejszínnel. Az díszítésre szánt eperszemeket fogvájóra szúrjuk, majd egyenként beleforgatjuk az olvadt csokoládéba, szilárdulásig hűtjük.
  6. A kihűlt muffinoknak levágjuk a kalapját, egy kiszúróval kis üreget készítünk a belsejükbe.
  7. A krémet habzsákba töltjük (szerintem így a legegyszerűbb), majd minden muffin belsejébe készített mélyedést kitöltjük vele, utána egy réteget nyomunk a tetejére, majd rátesszük a kalapját, és arra is egy kevés krémet pöttyentünk, végül megkoronázzuk a csokoládés eperrel. Jó étvágyat kívánok! :)))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3261
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a kis kreációval indult az eperszezon nálunk!:))) Még egy kis fortély a csokis muffin tésztájához: mozsárban 1 kanál kristálycukorral összetörtem 8-10 levél mentát, és a tésztához adtam. Hihetetlenül kellemes ízt kapott ez az amúgy is dús, csokis tészta!!!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek