r
Nosalty Logó

Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    437.2 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5510.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 6231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtve hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és a maradék száraz hozzávalókat.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben, szilikonos formába öntve a masszát, kb. 20 perc alatt készre sütjük (12 db).
  3. A krémhez a tejszínt felforraljuk, és a tűzről levéve beletördeljük a fehér csokit, addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. 5-10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre téve, néha habverővel átkeverve lehűtjük.
  4. Ezt követően a lehűlt tejszínes-csokis keveréket összevegyítjük a mascarponéval és a gyümölcspéppel (és vanília aromával), majd tovább habosítjuk (ügyeljünk, hogy egyforma hőmérsékletűek legyenek). Az elkészült krémet hűvösre tesszük.
  5. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét vajjal és a kanál tejszínnel. Az díszítésre szánt eperszemeket fogvájóra szúrjuk, majd egyenként beleforgatjuk az olvadt csokoládéba, szilárdulásig hűtjük.
  6. A kihűlt muffinoknak levágjuk a kalapját, egy kiszúróval kis üreget készítünk a belsejükbe.
  7. A krémet habzsákba töltjük (szerintem így a legegyszerűbb), majd minden muffin belsejébe készített mélyedést kitöltjük vele, utána egy réteget nyomunk a tetejére, majd rátesszük a kalapját, és arra is egy kevés krémet pöttyentünk, végül megkoronázzuk a csokoládés eperrel. Jó étvágyat kívánok! :)))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3262
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a kis kreációval indult az eperszezon nálunk!:))) Még egy kis fortély a csokis muffin tésztájához: mozsárban 1 kanál kristálycukorral összetörtem 8-10 levél mentát, és a tésztához adtam. Hihetetlenül kellemes ízt kapott ez az amúgy is dús, csokis tészta!!!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...