Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
10 kcal
-
17g tej9 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A krémhez
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
8g eper3 kcal
A díszítéshez
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
2g vaj12 kcal
-
0g habtejszín1 kcal
-
17g eper5 kcal
Összesen
522
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
114 kcal
-
200g tej112 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
110g tojás138 kcal
A krémhez
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g eper30 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
6231
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.2g étcsokoládé28 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
A krémhez
-
10.4g fehér csokoládé56 kcal
-
10.4g habtejszín30 kcal
-
13g mascarpone52 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
5.2g eper2 kcal
A díszítéshez
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.3g habtejszín1 kcal
-
10.4g eper3 kcal
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
522
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 437.2 g
-
Telített zsírsav 209 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1007 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5510.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1521 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 594 mg
-
Foszfor 2210 mg
-
Nátrium 1033 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.6 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 511.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1913 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 1875 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
6231
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 dl tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 db tojás
A krémhez
-
20 dkg fehér csokoládé
-
200 ml habtejszín
-
25 dkg mascarpone
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtve hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és a maradék száraz hozzávalókat.
- 180 fokra előmelegített sütőben, szilikonos formába öntve a masszát, kb. 20 perc alatt készre sütjük (12 db).
- A krémhez a tejszínt felforraljuk, és a tűzről levéve beletördeljük a fehér csokit, addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. 5-10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre téve, néha habverővel átkeverve lehűtjük.
- Ezt követően a lehűlt tejszínes-csokis keveréket összevegyítjük a mascarponéval és a gyümölcspéppel (és vanília aromával), majd tovább habosítjuk (ügyeljünk, hogy egyforma hőmérsékletűek legyenek). Az elkészült krémet hűvösre tesszük.
- Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét vajjal és a kanál tejszínnel. Az díszítésre szánt eperszemeket fogvájóra szúrjuk, majd egyenként beleforgatjuk az olvadt csokoládéba, szilárdulásig hűtjük.
- A kihűlt muffinoknak levágjuk a kalapját, egy kiszúróval kis üreget készítünk a belsejükbe.
- A krémet habzsákba töltjük (szerintem így a legegyszerűbb), majd minden muffin belsejébe készített mélyedést kitöltjük vele, utána egy réteget nyomunk a tetejére, majd rátesszük a kalapját, és arra is egy kevés krémet pöttyentünk, végül megkoronázzuk a csokoládés eperrel. Jó étvágyat kívánok! :)))
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3262
- Feltöltés dátuma: 2013. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezzel a kis kreációval indult az eperszezon nálunk!:))) Még egy kis fortély a csokis muffin tésztájához: mozsárban 1 kanál kristálycukorral összetörtem 8-10 levél mentát, és a tésztához adtam. Hihetetlenül kellemes ízt kapott ez az amúgy is dús, csokis tészta!!!!!