Epres-málnás túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KösziAnyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
18g vaj129 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
15 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
22g tojás28 kcal
Az epres-málnás keverékhez
-
80g eper24 kcal
-
80g málna42 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
34 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
A túrós krémhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
6g porcukor22 kcal
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
90g vaj645 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
110g tojás138 kcal
Az epres-málnás keverékhez
-
400g eper120 kcal
-
400g málna208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
171 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A túrós krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
28g porcukor108 kcal
Összesen
3692
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
4.5g vaj32 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
4 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
Az epres-málnás keverékhez
-
19.8g eper6 kcal
-
19.8g málna10 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
A túrós krémhez
-
12.4g tehéntúró18 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
Összesen
183
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 937.5 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 251.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 210.9 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 920 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4687.4 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1008 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1585 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.9 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1258.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1666 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 1625 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1158 micro
Összesen
3692
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
90 g vaj
-
105 g finomliszt
-
1.5 tk sütőpor
-
40 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
150 g tejföl
-
2 db tojás
Az epres-málnás keverékhez
-
40 dkg eper
-
40 dkg málna
-
1 csomag zselatinfix
A túrós krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- Az epres-málnás keverékhez a gyümölcsöket a cukorral feltesszük főni egy kis lábosban. Fakanállal kissé összenyomkodjuk, hogy ne legyenek benne nagyobb gyümölcsdarabok. Folyamatos kevergetés mellett hozzátesszük a pudingport, majd levesszük a tűzről, és állni hagyjuk. (Akit zavarnak az eper és a málna magjai, átpasszírozhatja a keveréket.)
- Amíg az epres-málnás krém hűl, elkészítjük a torta tésztáját. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük, és fokozatosan adagoljuk a vajas keverékbe.
- Kivajazott kapcsos tortaformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e (kb. 20 perc kell neki). Ha elkészült, levesszük a kapcsot a formáról, és hűlni hagyjuk.
- A langyos gyümölcsös keverékhez hozzáadjuk a zselatinfixet, és robotgéppel alaposan elvegyítjük. Ezután visszatesszük a kapcsot a tortaformára, és a már kihűlt vagy langyos tésztára egy vékony rétegben felviszünk az epres-málnás krémből, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen a gyümölcsös réteg.
- Amíg a torta a hűtőben pihen, elkészítjük a túrókrémet. A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, egy citrom héját és fél citrom levét. A tejszínt a zselatinfixszel habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a túróval.
- A hűtőből kivett tortán óvatosan elegyengetjük a túrós krémet, és a tetejére ráöntjük a maradék gyümölcsös szószt.
- Minimum 6-8 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6374
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Ajánló
Bármilyen bogyós gyümölcsből készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
KösziAnyu
23 recept
Egy kis kísérletezés gyümölcse...