r
Nosalty Logó

Epres-málnás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Epres-málnás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az epres-málnás keverékhez

A túrós krémhez

Összesen 738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az epres-málnás keverékhez

A túrós krémhez

Összesen 3692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az epres-málnás keverékhez

A túrós krémhez

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4687.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1625 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 3692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az epres-málnás keverékhez

A túrós krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az epres-málnás keverékhez a gyümölcsöket a cukorral feltesszük főni egy kis lábosban. Fakanállal kissé összenyomkodjuk, hogy ne legyenek benne nagyobb gyümölcsdarabok. Folyamatos kevergetés mellett hozzátesszük a pudingport, majd levesszük a tűzről, és állni hagyjuk. (Akit zavarnak az eper és a málna magjai, átpasszírozhatja a keveréket.)
  2. Amíg az epres-málnás krém hűl, elkészítjük a torta tésztáját. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük, és fokozatosan adagoljuk a vajas keverékbe.
  3. Kivajazott kapcsos tortaformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e (kb. 20 perc kell neki). Ha elkészült, levesszük a kapcsot a formáról, és hűlni hagyjuk.
  4. A langyos gyümölcsös keverékhez hozzáadjuk a zselatinfixet, és robotgéppel alaposan elvegyítjük. Ezután visszatesszük a kapcsot a tortaformára, és a már kihűlt vagy langyos tésztára egy vékony rétegben felviszünk az epres-málnás krémből, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen a gyümölcsös réteg.
  5. Amíg a torta a hűtőben pihen, elkészítjük a túrókrémet. A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, egy citrom héját és fél citrom levét. A tejszínt a zselatinfixszel habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a túróval.
  6. A hűtőből kivett tortán óvatosan elegyengetjük a túrós krémet, és a tetejére ráöntjük a maradék gyümölcsös szószt.
  7. Minimum 6-8 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6374
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Bármilyen bogyós gyümölcsből készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-málnás túrótorta
KösziAnyu 23 recept

Egy kis kísérletezés gyümölcse...

Hozzávalók

A tésztához

Az epres-málnás keverékhez

A túrós krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...