r
Nosalty Logó

Epres-kakaós süti étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres-kakaós süti étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 7605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    359.4 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6922.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    990.8 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 7605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba tesszük a cukrot, a szobameleg vajakat, a vaníliás cukrokat és a tojásokat, robotgéppel jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Apránként beletesszük a kakaóport, a lisztet, a sütőport, a tejet, tovább dolgozzuk a robotgéppel, ha szükséges, még 1 dl tejet adjunk hozzá, hogy még krémesebb, lazább legyen.
  3. A tepsit kiolajozzuk, sütőpapírral kibéleljük, és ebbe öntjük bele a tésztát. Elsimítjuk, és a hűtőben tartott étcsokit éles késsel durvára felvágjuk, és az egész tészta tetejét megszórjuk vele.
  4. A tetejére tesszük a negyedelt eperszeleteket, és az előmelegített sütőben, szép aranybarnára, sütjük. Szépen a tészta megemelkedik, sütés közben néha óvatosan benézhetünk. Ha látjuk, hogy megemelkedik, szép aranybarna a színe a szélein, és a bambuszrúdra nem tapad sehol tészta, amit beleszúrunk, akkor jó.
  5. Kivétel után hagyjuk kihűlni, és aztán szeleteljük fel, tetszés szerint tálaljuk a friss eperrel, a mogyorókrémmel töltött ostyával, az étcsokival, esetleg friss tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3011
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Még több eper, ha van rá mód és lehetőség, illetve tejszínhab.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-kakaós süti étcsokival
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük az epret és a finom kakaós sütit, de a jó minőségű étcsokit is. Mindezeket összetéve alakult ki ez a sütemény.:-) Sajnos az utolsó kocka étcsokit, amit direkt meghagytam a tálaláshoz finomsága, látványa miatt,  a lányom kicsempészte, és elfogyasztotta, ez hiányzik a képről, de a süti tetején ott van, és nagyon finom ízt varázsolt a sütinek. Legközelebb több csokit használok, ez a tanulság. A süti hát nem hagyott kivetni valót maga után, felszeletelés után szépen fogyott, még aznap, és másnap is a szomszéd néni a férjével kapott kóstolót, nekik is nagyon ízlett. Remélem, hogy lesz még friss eper. A lényeg, több étcsoki, és újra jöhet ez a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...