r
Nosalty Logó

Epres joghurtkocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Epres joghurtkocka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

1237
Kalória
17.9g
Fehérje
197.6g
Szénhidrátok
44.2g
Zsír
253.1g
Víz
204.2g
Koleszterin
2.7g
Rost
160.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4193.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.3 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1012.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 4943 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Jól kikeverjük, sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  4. Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk keresztben.

Krémhez

  1. Az epret felaprítjuk.
  2. A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint, és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni, amíg kicsit összeáll.
  3. A tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük.
  4. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.

Tetejére

  1. Az alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk, és felfőzzük sűrű sziruppá. Kihűtjük.
  2. Hűlés után fehéredésig keverjük géppel, és hozzáadjuk a színezőt.
  3. Az alsó lapot megkenjük egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral, majd a maradék krémmel, és rátesszük a harmadik lapot.
  4. A tetejét bevonjuk kihűlt fondanttal.
  5. Amikor megkötött, szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A tetejére fondant-ot tettem. Fagyasztott eperrel is el lehet készíteni. Egy kicsit időigényes süti, de megéri a fáradozást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!