Epres joghurtkocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
75g eper23 kcal
-
105g joghurt64 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
25g eperlekvár70 kcal
Tetejére
-
63g cukor242 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1237
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krémhez
-
300g eper90 kcal
-
420g joghurt256 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
Tetejére
-
250g cukor968 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
4943
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
7.8g tojás10 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
36 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
14.3g eper4 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
4.8g eperlekvár13 kcal
Tetejére
-
11.9g cukor46 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
235
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.6 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 253.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
1237
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 176.7 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4193.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1652 mg
-
Nátrium 988 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 790.3 g
-
Cukor 642 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1012.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 907 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 831 micro
Összesen
4943
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
3 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
15 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krémhez
-
30 dkg eper
-
420 g joghurt
-
15 dkg cukor
-
20 g zselatin
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
5 ek eperlekvár
Tetejére
-
25 dkg cukor
-
1 dl víz
-
0.5 kk ecet
-
0.5 kávéskanál ételfesték
Elkészítés
Tésztához
- A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
- Jól kikeverjük, sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
- Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk keresztben.
Krémhez
- Az epret felaprítjuk.
- A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint, és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni, amíg kicsit összeáll.
- A tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük.
- Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.
Tetejére
- Az alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk, és felfőzzük sűrű sziruppá. Kihűtjük.
- Hűlés után fehéredésig keverjük géppel, és hozzáadjuk a színezőt.
- Az alsó lapot megkenjük egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral, majd a maradék krémmel, és rátesszük a harmadik lapot.
- A tetejét bevonjuk kihűlt fondanttal.
- Amikor megkötött, szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5632
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
A tetejére fondant-ot tettem. Fagyasztott eperrel is el lehet készíteni. Egy kicsit időigényes süti, de megéri a fáradozást.