r
Nosalty Logó

Epres habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Epres habos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6999.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2293 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1981.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1851 micro
Összesen 3984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, egy evőkanál vizet, és kézzel vagy géppel habbá verjük.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport.
  3. A tojások sárgáját és a lisztes keveréket fokozatosan és óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habhoz.
  4. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük 5 percig, majd 180 fokon további 10-15 percig (tűpróbáig). Még nem próbáltam ki, de kerek, tortaformában sütve szerintem biztosan még jobban mutat! :)
  5. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot és vaníliás cukrot, majd összedolgozzuk. Ízlés szerint lehet növelni vagy csökkenteni a cukor mennyiségét.
  2. Az 500 ml cukrászhabot kész habbá dolgozzuk a kézi vagy gépi habverővel.
  3. A túrós masszát hozzákeverjük a habhoz, és jól összedolgozzuk.
  4. A kihűlt piskótára halmozzuk a tölteléket, és szépen elegyengetjük rajta. Jól eldolgozható, könnyű vele szép formát adni a süteménynek. :)

Tetejére

  1. Az epret megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd körbedíszítjük vele a sütemény oldalát és tetejét, tetszőlegesen.
  2. A zselatint a leírás alapján összeforraljuk cukorral és vízzel, majd időnként megkeverve kicsit hűlni hagyjuk, és leöntjük vele a süteményt. Én a sima, kis tasakos zselatint szoktam használni, a 3 tasak 7,5 dl vizet igényelne, én olyan 6 dl-t szoktam hozzáadni. A süteményt ki lehet próbálni ízesített, gyümölcsös zselatinnal is ízlés szerint, illetve más gyümölccsel is variálható a díszítése.
  3. A zselatin, ha jól dolgoztunk vele, hamar megköt, a szélére lefolyt darabokat kanállal leszedegetjük, és a kész süteményt fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 43819
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres habos
ozsvarcsilla 15 recept

Ezt a receptet egy szombat délután, szülinapi meglepetésként álmodtam meg, azonnal bevásároltam hozzá, és a végeredmény olyan jól sikerült, hogy készítettem a saját születésnapomra is a kollégáknak! :) Az újabb sikerre való tekintettel töltöttem fel ide a receptet, jól mutat, és könnyű desszert bármilyen főétkezés után a gyümölcsök kedvelőinek! :)

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...