r
Nosalty Logó

Epres-bodzás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Epres-bodzás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Összesen 3443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    186.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 3443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Elkészítés

Alap

  1. Elektromos habverővel legnagyobb fokozaton halványsárga krémmé verjük az egész tojásokat a cukorral 4-5 percig. Belekeverjük a lisztet. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a piskótamasszát.
  2. 180 c előmelegített sütőben megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Fehér krém (közös alap)

  1. A közös alaphoz kikeverjük a mascarponét a joghurttal , porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a habbá vert tejszínt.
  2. Kétfelé osztjuk, az egyik felét berakjuk a hűtőbe. A másikból elkészítjük az eperkrémet.

Eperkrém

  1. Az epervelő elkészítése. Megtisztítjuk az epret, majd egy lábasban összefőzzük a cukorral. Ha túl hígnak találjuk, akkor beforraljuk. Majd sűrű szitán vagy levesszűrőn átpasszírozzuk, hogy a magvaktól megszabaduljunk. 300 g epervelőre van szükség a krémhez.
  2. A megmaradt krémhez hozzáadjuk az epervelőt, 10 g porzselatint beáztatunk kevés hideg vízben, majd forrásig melegítjük. Hőkiegyenlítéssel elosztatjuk az epres krémben.
  3. A piskótalap köré tortagyűrűt állítunk.
  4. Ráöntjük az epres krémet, és betesszük a hűtőszekrénybe dermedni legalább két órára.

Bodzakrém

  1. A bodzaszörpbe belekeverjük a zselatint, hagyjuk állni.
  2. Elővesszük a a hűtőből a félretett krémet, belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a levét.
  3. A zselatinos bodzaszörpöt forrásig melegítjük, hőkiegyenlítéssel beledolgozzuk a citromkrémbe.
  4. Ráöntjük az epres rétegre, és ismét belerakjuk a hűtőszekrénybe pár órára.

Tetejére

  1. Tálalás előtt a tetejét bodzavirággal és levéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 567
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-bodzás torta
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Alap

Fehér krém (közös alap)

Eperkrém

Bodzakrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...