r
Nosalty Logó

Epres boci szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres boci szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrós részhez

Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrós részhez

Összesen 4251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrós részhez

Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9103.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1641 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    3157 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 4251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
  2. A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, valamint a búzadarával.
  3. Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt, és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaósra. A túrófoltokra szórjuk rá a negyedelt földieper darabokat. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne.
  4. Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7054
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Boci szelet régi kedvence a fiaimnak, gondoltam, most újítok rajta egy kicsit, és a délutáni nasiból megmaradt epret rászeltem! Mondanom sem kell, hogy egy új kedvenc született! Még sokszor fogom így, gyümölcsönösen csinálni!

Hozzávalók

A tésztához

A túrós részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...