r
Nosalty Logó

Epertorta bercsenyi54 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bercsenyi54
Epertorta bercsenyi54 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.6 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6799.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2672 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.9 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    936 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 6258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét felverjük, a vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a csipet sót, a sütőporral összekevert lisztet, az 5 dkg kakaót, 2 cs vaníliás cukrot és a 2,5 dl tejet.
  2. Az egészet kivajazott, lisztezett tortaformában (26 cm-es) közepes lángon 40-50 percig sütjük.
  3. A krémhez az 50 dkg krémtúrót, 1 citrom levét, 1 cs vaníliás cukrot, 15 dkg porcukrot összekeverjük.
  4. 4 dl tejszínt felverjük, és túrós krémmel összekeverjük.
  5. 5 zselatinlapot feloldunk, és gyors, határozott mozdulatokkal, de mégis óvatosan belekeverjük a tejszínhabos krémbe.
  6. A tortalapot kettévágjuk, visszatesszük a formába, az oldalát eperrel kirakjuk, a krémet rátesszük(annyit hagyunk a krémből, amivel a tetejét megkenjük), erre epret teszünk, rátesszük a tortalapot, megkenjük a krémmel, és eperrel díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, majd levesszük a tortaformát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7589
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
bercsenyi54 1 recept

Valami könnyed, de mégis mutatós tortát szerettem volna készíteni. Azt hiszem, ez sikerült is.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...