Epertorta ahogy Edina készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edina1104
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
22g tojás28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
2g rétesliszt7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
A gyümölcsös tetőhöz
A díszítéshez
-
18g babapiskóta68 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
281
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
20g rétesliszt73 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g tej224 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A gyümölcsös tetőhöz
A díszítéshez
-
182g babapiskóta684 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2821
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
14.2g tojás18 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
1.3g rétesliszt5 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
A gyümölcsös tetőhöz
A díszítéshez
-
11.7g babapiskóta44 kcal
-
12.9g habtejszín38 kcal
Összesen
183
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
281
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.3 g
Zsír
-
Összesen 95.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 864 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 792 mg
-
Nátrium 799 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.7 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 533.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 870 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1047 micro
Összesen
2821
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
4 csapott ek cukor
-
2.5 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet só
-
0.3 dl víz
-
1.3 evőkanál rétesliszt
-
0.8 tk sütőpor
A töltelékhez
-
2 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 dl tej
-
1 csomag habfixáló
A gyümölcsös tetőhöz
-
40 g zselatin
A díszítéshez
-
26 db babapiskóta
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a cukorral világosra, szinte fehérje verjük. Belekeverjük a vizet.
- A lisztet a sütőporral a tojásfehérjére szitáljuk, ráöntjük a cukorral felvert és vízzel elkevert tojássárgáját, és óvatosan összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt formába töltjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük. A sütőt csak a sütés végén szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.
- Amíg a tészta sül, addig a pudingot elkészítjük a megszokott módon, csak kevesebb (4dl) tejjel.
- Miután kihűlt a tortalap és a puding is, a lapot egy tálra helyezzük, a csatos formát a maximum méretre nyitjuk, és a lap köré rakjuk. A tészta köré beállítjuk a babapiskótákat.
- A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a 2 csomag vaníliáscukrot és a habfixálót, majd habverővel szép egyenletesre verjük.
- Rátöltjük a tortalapra, kicsit felhúzzuk a babapiskóták belső oldalára is, hogy a zselatin ne folyjon ki a piskóták között.
- Elkészítjük a zselatint. (Tipp: a cukor helyett használhatunk málna szörpöt.)
- Pár percre hagyjuk hűlni, addig elrendezzük a gyümölcsöket a pudingos töltelék tetején.
- Ráöntjük a folyékony és csomómentes zselét, és hideg helyre tesszük a tortát. (Tipp: ha mégis lefolyna egy kevés zselatin a piskóták között, hagyjuk teljesen megdermedni, utána óvatosan le lehet húzni, és nyoma sem marad.)
- Ha színtelen zselével, de színes gyümölcsökkel dolgozunk, akkor érdemes a pudingos rétegre egy csomag habfixálót rászitálni, mert akkor nem színezi meg a pudingot a gyümölcs leve.
- A lehűtött tortát elővesszük, és óvatosan eltávolítjuk a sütőkeretet.
- Díszíthető tejszínhabbal vagy akár átköthető egy szalaggal is.
- A torta elkészíthető hagyományos 4 vagy 5 tojásos piskótából is. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5862
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
edina1104
4 recept
Kisfiam 8. szülinapjára sütöttem egy kétszintes torta mellé. Azonnal elnevezte epreskertnek, mert szerinte a babapiskóta a kerítés. :)