r
Nosalty Logó

Epertorta ahogy Edina készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edina1104
Epertorta ahogy Edina készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Összesen 2821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 2821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral világosra, szinte fehérje verjük. Belekeverjük a vizet.
  3. A lisztet a sütőporral a tojásfehérjére szitáljuk, ráöntjük a cukorral felvert és vízzel elkevert tojássárgáját, és óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt formába töltjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük. A sütőt csak a sütés végén szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.
  5. Amíg a tészta sül, addig a pudingot elkészítjük a megszokott módon, csak kevesebb (4dl) tejjel.
  6. Miután kihűlt a tortalap és a puding is, a lapot egy tálra helyezzük, a csatos formát a maximum méretre nyitjuk, és a lap köré rakjuk. A tészta köré beállítjuk a babapiskótákat.
  7. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a 2 csomag vaníliáscukrot és a habfixálót, majd habverővel szép egyenletesre verjük.
  8. Rátöltjük a tortalapra, kicsit felhúzzuk a babapiskóták belső oldalára is, hogy a zselatin ne folyjon ki a piskóták között.
  9. Elkészítjük a zselatint. (Tipp: a cukor helyett használhatunk málna szörpöt.)
  10. Pár percre hagyjuk hűlni, addig elrendezzük a gyümölcsöket a pudingos töltelék tetején.
  11. Ráöntjük a folyékony és csomómentes zselét, és hideg helyre tesszük a tortát. (Tipp: ha mégis lefolyna egy kevés zselatin a piskóták között, hagyjuk teljesen megdermedni, utána óvatosan le lehet húzni, és nyoma sem marad.)
  12. Ha színtelen zselével, de színes gyümölcsökkel dolgozunk, akkor érdemes a pudingos rétegre egy csomag habfixálót rászitálni, mert akkor nem színezi meg a pudingot a gyümölcs leve.
  13. A lehűtött tortát elővesszük, és óvatosan eltávolítjuk a sütőkeretet.
  14. Díszíthető tejszínhabbal vagy akár átköthető egy szalaggal is.
  15. A torta elkészíthető hagyományos 4 vagy 5 tojásos piskótából is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5859
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
edina1104 4 recept

Kisfiam 8. szülinapjára sütöttem egy kétszintes torta mellé. Azonnal elnevezte epreskertnek, mert szerinte a babapiskóta a kerítés. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...