r
Nosalty Logó

Eperpudinggal töltött kakaós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperpudinggal töltött kakaós muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudighoz

A muffinhoz

A tetejére

Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudighoz

A muffinhoz

A tetejére

Összesen 3995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pudighoz

A muffinhoz

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1817 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1886 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 3995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A pudighoz

A muffinhoz

A tetejére

Elkészítés

A pudighoz

  1. A pudingot előre elkészítjük: a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet a cukorral feltesszük forrni. Amikor forr, belekeverjük a pudingporos tejet, és sűrűsödésig főzzük.
  3. Félretesszük hűlni. Esetleg a hűtőbe is betehetjük, hogy rendesen megdermedjen.

A muffinhoz

  1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük.
  2. A tojást felverjük a cukorral és az olajjal, majd a tejet is hozzáadjuk.
  3. Végül a nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és elvegyítjük egymással. Nem kell alaposan kikeverni! (Szükség esetén egy kevés tejjel hígíthatunk a masszán.)
  4. Muffinpapírral bélelt formákba 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk. Erre kerül 1 teáskanál puding, majd lefedjük még kb. 1 evőkanál tésztával. A formákat 3/4-ig töltsük meg!
  5. Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 15 perc alatt készre sülnek. Hagyjuk kihűlni a muffinokat.

A tetejére

  1. A tortabevonót 1 evőkanálnyi olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a kihűlt muffinokat bevonjuk vele. Szórócukorral díszítjük.
  2. Miután a csoki megdermedt, a maradék pudingot kevés zselatin fixszel elkeverjük, és habzsák segítségével rajzolhatunk a muffinok tetejére belőle.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6269
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

A pudingot hagyjuk megdermedni, és csak utána kanalazzuk a muffinokba! Természetesen más ízű pudinggal is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátnőm születésnapjára készítettem ezeket a muffinokat! :) Nagyon örült neki, pillanatok alatt elfogyott! 27 darab lett ebből a mennyiségből. Az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók

A pudighoz

A muffinhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...