r
Nosalty Logó

Eperkrémes szülinapot torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Eperkrémes szülinapot torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7132 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    2297 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 6064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 3 egész tojást, a csipet sót, a vaníliás cukrot és sütőport jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a tejet, ezt is jól összedolgozzuk, majd hozzáadunk kakaóport, annyit, hogy tejcsoki színe legyen.
  2. Majd a sütőformát kiolajozzuk vékonyan, és zsemlemorzsát szórunk bele, hogy ne ragadjon le. (Én csináltam liszttel is ezt, de többször leragadt.) Megsütjük az alapot.
  3. A krémhez a vaníliapudingot úgy csináljuk meg, hogy nem csak tejet teszünk bele, hanem a konzervnek a levét, és így adja meg azt a mennyiséget, amit kell (2 csomaghoz 1 liter), majd az epret nagyon apró darabokra vágjuk és a pudingba belekeverjük.
  4. Majd a kész tortaformát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük (nem kell belőle sajnálni, mert jó sok lesz a krém), majd jöhet a teteje.
  5. Ha megvan, hagyjuk állni, hogy megdermedjen, akár hűtőbe is lehet tenni húsz percre.
  6. Jön a csoki! kb. 1 jó nagy kanál vajjal megolvasztjuk a csokit, és szép lassan a tetejére kezdjük csorgatni, az folyik le az oldalán, és lehet elkenni.
  7. A végén jön a díszítés: igazából bármit használhatunk, ami az eszünkbe jut. (Én ezeket a dekor dolgokat és a gumimacikat használtam!) Jó sütögetést kívánok mindenkinek!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8045
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Ajánló

Bármilyen krémmel meg lehet csinálni, én már barackosan is csináltam, és annak is sikere volt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A sógornőm 32. szülinapjára csináltam ezt a sütit. Nagyon örült neki, mert meglepi volt. Az igazság az, hogy én sokkal jobban szeretem a házi sütiket, mint a cukrászatit, és szerintem sokkal jobban értékelik a saját kezűt, mert abban benne van az ember szíve-lelke!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...