r
Nosalty Logó

Eperke torta Kiss Mónitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Eperke torta Kiss Mónitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Összesen 1113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Összesen 13321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.3 g

Zsír

  • Összesen
    717.5 g
  • Telített zsírsav
    417 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    5401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15568.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    4587 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    5431 mg
  • Nátrium
    4781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1480.4 g
  • Cukor
    1039 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    1053 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    3023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4814 micro
Összesen 13321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A felső piskótához

  1. A piskótákat a szokásos módon elkészítjük. A sárgáját a cukorral ill. vaníliás cukorral kikeverjük habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgába belekanalazzuk a sütőporos lisztet, és jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk lassan a fehérjehabot.
  2. Jól kidolgozzuk, majd az epres tortába beletesszük az ételfestéket, attól függően, hogy mennyire akarjuk pirosra.
  3. Majd mind a kettőt két részletben megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémeket. A vaníliás pudingot megfőzzük, majd beletesszük a vajat és a felvert tojásokat, mikor kihűlt, akkor belekeverjük a felvert tejszínt és aromát.
  5. Az epres pudingokat is megfőzzük, majd itt is mikor még meleg, belekeverjük a vajat és a felvert tojásokat, mikor kihűlt, akkor pedig a felvert tejszínt és az előzőleg összeturmixolt eperkonzerveket. Majd legvégül hozzáadunk 2 cs zselatinfixet.
  6. A tortalapokat kettévágjuk, és a kisebbet a vaníliás krémmel, a nagyobbat az epres krémmel megtöltjük. Majd hagyjuk szilárdulni őket. Én egy éjszakára be szoktam tenni a hűtőbe.
  7. Másnap elkészítjük a cukormázat, megfestjük piros festékkel, egy részét pedig zölddel. A felső részre teljesen kinyújtjuk, ez a tetejére és kissé lelógatva jön, majd az aljára egy sávba. Az alsó tortára teljesen kinyújtjuk, és egy virág alakú formázóval formákat csinálunk, és rárakosgatjuk.
  8. A tortákat egymásra rakjuk úgy, hogy a felsőt nem a közepére, hanem kissé hátra, hogy legyen hely a díszeknek. Majd ami marad, eperformákat gyúrunk, a zöldből pedig leveleket. Cukormáz tollal a magokat ráfestjük a szemekre. Majd díszítjük a tortát. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17x17,24x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3157
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Kislányom 2. születésnapjára készült, hát olyan nagy volt az öröm, hogy alig lehetett megállítani, hogy ne nyúljon legalább addig hozzá, amíg a gyertyák égnek rajta!

Hozzávalók

A felső piskótához

Az alsó piskótához

A vaníliás krémhez

Az epres krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...