r
Nosalty Logó

Eperhabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Eperhabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Összesen 1294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Összesen 5167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    365.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 5167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A robotgép táljába tesszük a vajat, és a cukorral habosra keverjük. A vaj legyen puha.
  2. A tojásokat hozzáadjuk egyenként, majd azzal is jól kihabosítjuk.
  3. A lisztbe keverjük a csipet sót és a citromhéjat, sütőport, és hozzáadagoljuk, majd kikeverjük alaposan.
  4. 24 cm-es tortaformát előkészítünk, és kikenjük vajjal, belisztezzük. Lehetőleg kapcsosat használjunk, mert lényegesen egyszerűbb lesz az elkészítése a tortának. Ugyanis a formában áll majd össze a torta. A krémet belesimítjuk a tortaformába, és 180 fokos sütőben (légkeverésesben) 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Eperzselé

  1. Közben elkészítjük a gyümölcszselét. Az epret egy edénybe öntjük a cukorral és citromlével, aromával, majd addig főzzük, míg el nem olvad a cukor.
  2. Ezután 1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverünk, és az eperöntetbe keverjük. Eközben besűrűsödik, és el is készült.
  3. Tegyük félre kicsit hűlni, majd a tortaalapra kenjük rá. A tortalapot nem vesszük ki a formából, mert abban folytatjuk az elkészítését a tortának továbbra is.
  4. Mossuk meg a szép eperszemeket, amiket félretettünk, és vágjuk szeletekre. A tortát belülről rakjuk körbe a szeletekkel a széles felével állítva.Ha körberaktuk, akkor tegyük a hűtőbe dermedni, amíg a habot elkészítjük.

Tejszínes hab

  1. A gyümölcshabhoz a krémsajtot a cukorral kikeverjük.
  2. A tejszínhabot a zseléfixálóval keményre felverjük, majd a málnasűrítménnyel elkeverjük. Ezután a két krémet összevegyítjük, és a zselére kenjük el egyenletesen. Hűtőbe tesszük újra 1 órára.

Zselé a tetejére

  1. Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a piros színű zseléfixet, és a félig kihűlt zselét a habra kenjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megköt. Hűtőbe tesszük.
  2. Tálaláskor cukorba mártott eperrel és kék áfonyával díszítjük a közepén. A kapcsos oldalát leválasztjuk, és az alja lappal együtt emeljük a tortatálra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4552
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperhabos torta
Zsuzsamama56 321 recept

Régóta készülök epertortát készíteni, de valahogy kevés volt rá az időm. Most azonban megláttam a Tv-Paprika műsorában egy bajor cukrásznő hogy készíti, és nagyon megtetszett. Egyszerűsítettem rajta, mivel én krémsajtot is belecsempésztem a habba. Íme a recept. Kissé időigényes, de megéri vele kísérletezni. Epertorta bajor módra készült.

Hozzávalók

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...