Eperhabos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Eperzselé
-
125g eper38 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
10 kcal
Tejszínes hab
-
63g mascarpone253 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
10g málna5 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
25g eper8 kcal
Zselé a tetejére
-
3g tortazselé10 kcal
-
10g eper3 kcal
Összesen
1294
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Eperzselé
-
500g eper150 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
38 kcal
Tejszínes hab
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
40g málna21 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g eper30 kcal
Zselé a tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
40g eper12 kcal
Összesen
5167
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Eperzselé
-
23.7g eper7 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
Tejszínes hab
-
11.9g mascarpone48 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
1.9g málna1 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
-
4.7g eper1 kcal
Zselé a tetejére
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
1.9g eper1 kcal
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 257.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
1294
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 365.3 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2089.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.5 g
-
Cukor 269 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1030.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2381 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 390 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 2335 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
5167
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 ml vaníliaaroma
-
1 csipet só
Eperzselé
-
50 dkg eper
-
5 ek cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 ml vaníliaaroma
-
1 dkg étkezési keményítő
Tejszínes hab
-
25 dkg mascarpone
-
4 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
-
1 csomag zselatinfix
Zselé a tetejére
Elkészítés
Piskóta
- A robotgép táljába tesszük a vajat, és a cukorral habosra keverjük. A vaj legyen puha.
- A tojásokat hozzáadjuk egyenként, majd azzal is jól kihabosítjuk.
- A lisztbe keverjük a csipet sót és a citromhéjat, sütőport, és hozzáadagoljuk, majd kikeverjük alaposan.
- 24 cm-es tortaformát előkészítünk, és kikenjük vajjal, belisztezzük. Lehetőleg kapcsosat használjunk, mert lényegesen egyszerűbb lesz az elkészítése a tortának. Ugyanis a formában áll majd össze a torta. A krémet belesimítjuk a tortaformába, és 180 fokos sütőben (légkeverésesben) 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Eperzselé
- Közben elkészítjük a gyümölcszselét. Az epret egy edénybe öntjük a cukorral és citromlével, aromával, majd addig főzzük, míg el nem olvad a cukor.
- Ezután 1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverünk, és az eperöntetbe keverjük. Eközben besűrűsödik, és el is készült.
- Tegyük félre kicsit hűlni, majd a tortaalapra kenjük rá. A tortalapot nem vesszük ki a formából, mert abban folytatjuk az elkészítését a tortának továbbra is.
- Mossuk meg a szép eperszemeket, amiket félretettünk, és vágjuk szeletekre. A tortát belülről rakjuk körbe a szeletekkel a széles felével állítva.Ha körberaktuk, akkor tegyük a hűtőbe dermedni, amíg a habot elkészítjük.
Tejszínes hab
- A gyümölcshabhoz a krémsajtot a cukorral kikeverjük.
- A tejszínhabot a zseléfixálóval keményre felverjük, majd a málnasűrítménnyel elkeverjük. Ezután a két krémet összevegyítjük, és a zselére kenjük el egyenletesen. Hűtőbe tesszük újra 1 órára.
Zselé a tetejére
- Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a piros színű zseléfixet, és a félig kihűlt zselét a habra kenjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megköt. Hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor cukorba mártott eperrel és kék áfonyával díszítjük a közepén. A kapcsos oldalát leválasztjuk, és az alja lappal együtt emeljük a tortatálra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4557
- Feltöltés dátuma: 2015. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Régóta készülök epertortát készíteni, de valahogy kevés volt rá az időm. Most azonban megláttam a Tv-Paprika műsorában egy bajor cukrásznő hogy készíti, és nagyon megtetszett. Egyszerűsítettem rajta, mivel én krémsajtot is belecsempésztem a habba. Íme a recept. Kissé időigényes, de megéri vele kísérletezni. Epertorta bajor módra készült.