Eperhabos fagyitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tortalap(6 db)
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
29g margarin206 kcal
-
63g tej35 kcal
-
8g vaníliaaroma0 kcal
-
8g kókuszolaj67 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Eperkrém
-
21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g eperszörp3 kcal
-
1g cukor5 kcal
Bevonat
-
75g habtejszín219 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
5g cukorgyöngy19 kcal
-
23g fehér csokoládé121 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
3g méz10 kcal
Összesen
1439
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tortalap(6 db)
-
600g finomliszt2184 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7g só0 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
600g porcukor2322 kcal
-
230g margarin1649 kcal
-
500g tej280 kcal
-
60g vaníliaaroma0 kcal
-
60g kókuszolaj535 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Eperkrém
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
7g eperszörp21 kcal
-
10g cukor39 kcal
Bevonat
-
600g habtejszín1752 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
40g cukorgyöngy155 kcal
-
180g fehér csokoládé970 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25g méz76 kcal
Összesen
11516
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tortalap(6 db)
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5.7g margarin41 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
1.5g vaníliaaroma0 kcal
-
1.5g kókuszolaj13 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Eperkrém
-
1.1g epres pudingpor4 kcal
-
10g tej6 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
0.2g eperszörp1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Bevonat
-
15g habtejszín44 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
1g cukorgyöngy4 kcal
-
4.5g fehér csokoládé24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.6g méz2 kcal
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 76.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.2 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 115.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 594 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 574 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
1439
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 166.1 g
Zsír
-
Összesen 610.8 g
-
Telített zsírsav 296 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 197 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 2366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9312.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 340 mg
-
Kálcium 2261 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 2238 mg
-
Nátrium 4175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1345.6 g
-
Cukor 843 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 922.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4751 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 502 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 1417 mg
-
Retinol - A vitamin: 4594 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1883 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2056 micro
Összesen
11516
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Tortalap(6 db)
-
600 g finomliszt
-
5 teáskanál sütőpor
-
1 tk só
-
8 db tojás
-
600 g porcukor
-
230 g margarin
-
500 ml tej
-
12 teáskanál vaníliaaroma
-
6 ek kókuszolaj
Eperkrém
-
1 csomag epres pudingpor
-
400 ml tej
-
200 ml habtejszín
-
1 ek cukor
Bevonat
-
600 ml habtejszín
Díszítés
-
4 ek cukorgyöngy
-
180 g fehér csokoládé
-
1 ek méz
Elkészítés
Tortalap(6 db)
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
- Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
- Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább, ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
- A tésztát két részre osztjuk, egyiket rózsaszín, a másikat menta színűre színezzük. 4-4 merőkanálnyit bélelt formába töltünk. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
- 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy süssük ki a többit is, így 6 db finom puha tortalapunk lesz.
- A tortalapokat rétegezzük a krémmel egy rózsaszín, egy menta váltakozással. Összemérjük a hurkapálcák magasságát a torta tetejének magasságával, ugyanakkorára vágjuk őket és szorosan összefogva őket belenyomjuk függőlegesen a torta közepébe. Erre azért lesz szükség, hogy a torta a magassága miatt ne legyen instabil és ne csússzon szét.
Eperkrém
- A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habverővel közepes fokozaton kásásra verjük, és kanalanként hozzáadagolva a felvert habtejszínt, aromát, könnyed krémet verünk belőle.
Bevonat
- A habtejszínt menta színűre színezzük, felverjük, majd bevonjuk vele a tortánkat.
Díszítés
- 1-1 tábla fehér csokit gőz felett felolvasztunk. Az egyikbe pár csepp akvamarin színt, a másikba pár csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk és simára keverjük.
- A rózsaszín csokit a torta közepére csorgatjuk, spatulával szélei felé néhány helyen lecsorgatjuk. Kakaó nélküli, fél ökölnyi kerek kókuszgolyó alapot gyúrunk, rátesszük a torta tetejére és kiskanállal finoman meglocsoljuk a kék színű csokival.
- Cukorgyönggyel meghintjük a gombócot, a torta alját, majd mézzel picit megkenjük a téli fagyi száját és azt is a szórócukorba mártjuk, végül ráhelyezzük a gombócra. Minimum 2 órát hűtőben pihentessük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 116
- Feltöltés dátuma: 2022. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept
A díszítésnél szükségünk lesz kókuszgolyó alaptésztára, kakaópor nélkül és téli fagyira.