r
Nosalty Logó

Eperhabos fagyitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Eperhabos fagyitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Összesen 1439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Összesen 11516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    610.8 g
  • Telített zsírsav
    296 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9312.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    4175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cukor
    843 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    1417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2056 micro
Összesen 11516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Elkészítés

Tortalap(6 db)

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
  2. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
  3. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább, ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
  4. A tésztát két részre osztjuk, egyiket rózsaszín, a másikat menta színűre színezzük. 4-4 merőkanálnyit bélelt formába töltünk. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
  5. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy süssük ki a többit is, így 6 db finom puha tortalapunk lesz.
  6. A tortalapokat rétegezzük a krémmel egy rózsaszín, egy menta váltakozással. Összemérjük a hurkapálcák magasságát a torta tetejének magasságával, ugyanakkorára vágjuk őket és szorosan összefogva őket belenyomjuk függőlegesen a torta közepébe. Erre azért lesz szükség, hogy a torta a magassága miatt ne legyen instabil és ne csússzon szét.

Eperkrém

  1. A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habverővel közepes fokozaton kásásra verjük, és kanalanként hozzáadagolva a felvert habtejszínt, aromát, könnyed krémet verünk belőle.

Bevonat

  1. A habtejszínt menta színűre színezzük, felverjük, majd bevonjuk vele a tortánkat.

Díszítés

  1. 1-1 tábla fehér csokit gőz felett felolvasztunk. Az egyikbe pár csepp akvamarin színt, a másikba pár csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk és simára keverjük.
  2. A rózsaszín csokit a torta közepére csorgatjuk, spatulával szélei felé néhány helyen lecsorgatjuk. Kakaó nélküli, fél ökölnyi kerek kókuszgolyó alapot gyúrunk, rátesszük a torta tetejére és kiskanállal finoman meglocsoljuk a kék színű csokival.
  3. Cukorgyönggyel meghintjük a gombócot, a torta alját, majd mézzel picit megkenjük a téli fagyi száját és azt is a szórócukorba mártjuk, végül ráhelyezzük a gombócra. Minimum 2 órát hűtőben pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 116
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperhabos fagyitorta
Picipiros 76 recept

A díszítésnél szükségünk lesz kókuszgolyó alaptésztára, kakaópor nélkül és téli fagyira.

Hozzávalók

Tortalap(6 db)

Eperkrém

Bevonat

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...