r
Nosalty Logó

Empanadas chimichurrival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Empanadas chimichurrival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Összesen 1154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Összesen 4614 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1656 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 1154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6682.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    2963 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    1549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    6623 micro
  • β-crypt
    264 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6524 micro
Összesen 4614 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzászórjuk a sót, és rákockázzuk a hideg vajat.
  2. Alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük a vizet, és gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává dolgozzuk össze.
  3. Lapos diszkosz alakot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára.

A töltelékhez

  1. Közben a lilahagymát finomra aprítjuk, és egy nagyobb serpenyőben a felmelegített olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a dúst, és fehéredésig keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerepet, és felöntjük 1 deci vízzel. Kis lángon főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elpárolog.
  2. Ha kész, hozzáadjuk a kis kockákra vágott főtt tojást, és alaposan elkeverjük.
  3. Ha letelt az egy óra, kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Nagy méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a közepére teszünk 1-2 kanál húsos tölteléket.
  4. Ha letelt az egy óra, kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Nagy méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a közepére teszünk 1-2 kanál húsos tölteléket.

A chimichurrihoz

  1. Míg az empanadasok a sütőben vannak, elkészítjük a chimichurrit: a petrezselymet nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát szintén. Az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring levélkéit leszedjük a szárukról, és azt is összeaprítjuk.
  2. A zöldfűszereket egy kis edénybe tesszük, leöntjük az olívaolajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával. Alaposan kikeverjük, majd a kész empanadas mellé kínáljuk mártogatósnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2024
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az argentinok kis húsos táskái még finomabbak, ha az amúgy steak kísérőként kínált, zöldfűszeres chimichurriba tunkoljuk őket. Uzsira, előételnek, borok mellé, vagy piknikre tökéletes!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A chimichurrihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...