r
Nosalty Logó

Ehető hercegnői ruhák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Ehető hercegnői ruhák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 7617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    419.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3957.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    865.2 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 7617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A diót egy serpenyőben megpirítjuk és ledaráljuk.
  2. A tojássárgákat 4 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral (8 dkg) kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgákhoz laza mozdulattal egy kézi habverő segítségével hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
  4. Kivajazott, lisztezett 13 x 23 cm-s püspökkenyér formába töltjük és előmelegített sütőben kb. 30 percig 165 fokon készre sütjük. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy átsült-e a tészta.
  5. Kihűlés után 4 felé vágjuk, és kakaós krémmel kenjük meg. A tetejébe arányosan elosztva vágjunk 3 mélyedést, így megkapjuk a 4 ruha alapját. Mindegyik közepébe szúrjuk bele a ruhákat, majd a szívószálból meghajlított rudat is szúrjuk az elejébe és a hátuljába. A ruhákat akasszuk fel a rúdra.
  6. Tortadíszítő segítségével különböző csillagcsövet használva a színes krémekből készítsük el a szoknyákat.

Krém

  1. A pudingport keverjük el a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, tördeljük bele a fehér csokoládét, és főzzük meg. Hűtsük ki. A bőrösödés elkerülése végett vagy kevergessük, vagy takarjuk le folpackkal.
  2. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük össze.
  3. Jó egyharmad részt vegyünk el belőle, amihez a kakaóport keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztánkat. A maradék krémet osszuk el négy felé, és színezzük meg ételfestékkel rózsaszín, sárga, kék és zöld színűre.

Díszítés

  1. A marcipán masszánkat 4 felé osztjuk, és ételfestékkel megszínezzük rózsaszín, kék, zöld és sárga színűre. Nagy méretű gémkapocsból hajtogassunk 4 db vállfát, valamint szükségünk lesz egy hosszú szívószálra, amiből a ruhaakasztó rudat hajtogatjuk meg.
  2. Kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a marcipánokat, és tetszés szerint ruhát szabunk ki belőlük. Mindegyikből 2 db-t, ami közé vagy jégkrémes pálcikát vagy műanyag kávékeverő pálcát rakunk, aminek segítségével a tésztába tudjuk szúrni a ruhákat. Ne felejtsük a ruhafogast is közé illeszteni! Tetszőlegesen díszítsük ki a ruhákat cukorgyönggyel, színes cukorral.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x13
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1773
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehető hercegnői ruhák
Kovács Györgyi 57 recept

Ezt a tortát hónapokkal ezelőtt néztem ki a neten. Nem volt konkrét leírás, csak a készítés menete, fényképek. Rögtön beleszerettem, és elhatároztam, hogy Hédinek, egyik rokonkislánynak, a szülinapjára mindenképp elkészítem. Most november 1-én volt a 10. szülinapja, és a torta elkészült!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...