Ehető hercegnői ruhák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
5g dió33 kcal
-
14g finomliszt50 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
100g tej56 kcal
-
64 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
44g vaj314 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
3 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
19g marcipán87 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
9 kcal
-
1g cukorgyöngy5 kcal
Összesen
953
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
40g dió262 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
800g tej448 kcal
-
135g tejszínízű pudingpor514 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
350g vaj2510 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
23 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
150g marcipán693 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
7617
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
13.2g tojás17 kcal
-
1.6g dió10 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
32.1g tej18 kcal
-
5.4g tejszínízű pudingpor21 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
14g vaj101 kcal
-
12g porcukor47 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
22 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
6g marcipán28 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.8g színes cukorka3 kcal
-
0.4g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
953
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.6 g
Zsír
-
Összesen 419.7 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3957.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1433 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1183 mg
-
Nátrium 980 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 865.2 g
-
Cukor 636 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 305.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2868 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 977 mg
-
Retinol - A vitamin: 2822 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1488 micro
Összesen
7617
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
11 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
1 kávéskanál sütőpor
Krém
-
8 dl tej
-
3 tasak tejszínízű pudingpor
-
2 ek cukor
-
35 dkg vaj
-
30 dkg porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg fehér csokoládé
Díszítés
-
15 dkg marcipán
-
1 ek színes cukorka
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
Tészta
- A diót egy serpenyőben megpirítjuk és ledaráljuk.
- A tojássárgákat 4 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral (8 dkg) kemény habbá verjük.
- A kikevert tojássárgákhoz laza mozdulattal egy kézi habverő segítségével hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
- Kivajazott, lisztezett 13 x 23 cm-s püspökkenyér formába töltjük és előmelegített sütőben kb. 30 percig 165 fokon készre sütjük. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy átsült-e a tészta.
- Kihűlés után 4 felé vágjuk, és kakaós krémmel kenjük meg. A tetejébe arányosan elosztva vágjunk 3 mélyedést, így megkapjuk a 4 ruha alapját. Mindegyik közepébe szúrjuk bele a ruhákat, majd a szívószálból meghajlított rudat is szúrjuk az elejébe és a hátuljába. A ruhákat akasszuk fel a rúdra.
- Tortadíszítő segítségével különböző csillagcsövet használva a színes krémekből készítsük el a szoknyákat.
Krém
- A pudingport keverjük el a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, tördeljük bele a fehér csokoládét, és főzzük meg. Hűtsük ki. A bőrösödés elkerülése végett vagy kevergessük, vagy takarjuk le folpackkal.
- A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük össze.
- Jó egyharmad részt vegyünk el belőle, amihez a kakaóport keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztánkat. A maradék krémet osszuk el négy felé, és színezzük meg ételfestékkel rózsaszín, sárga, kék és zöld színűre.
Díszítés
- A marcipán masszánkat 4 felé osztjuk, és ételfestékkel megszínezzük rózsaszín, kék, zöld és sárga színűre. Nagy méretű gémkapocsból hajtogassunk 4 db vállfát, valamint szükségünk lesz egy hosszú szívószálra, amiből a ruhaakasztó rudat hajtogatjuk meg.
- Kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a marcipánokat, és tetszés szerint ruhát szabunk ki belőlük. Mindegyikből 2 db-t, ami közé vagy jégkrémes pálcikát vagy műanyag kávékeverő pálcát rakunk, aminek segítségével a tésztába tudjuk szúrni a ruhákat. Ne felejtsük a ruhafogast is közé illeszteni! Tetszőlegesen díszítsük ki a ruhákat cukorgyönggyel, színes cukorral.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23x13
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1773
- Feltöltés dátuma: 2015. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Ezt a tortát hónapokkal ezelőtt néztem ki a neten. Nem volt konkrét leírás, csak a készítés menete, fényképek. Rögtön beleszerettem, és elhatároztam, hogy Hédinek, egyik rokonkislánynak, a szülinapjára mindenképp elkészítem. Most november 1-én volt a 10. szülinapja, és a torta elkészült!