r
Nosalty Logó

Egzotikus rákkoktél

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sandrine
Egzotikus rákkoktél
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rákhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

681
Kalória
20.7g
Fehérje
21.8g
Szénhidrátok
59.2g
Zsír
273.9g
Víz
211.8g
Koleszterin
2g
Rost
16.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A rákhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A rákhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 2039 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A rákhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    2985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    821.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 2039 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A rákhoz

  1. A rákotfelengedjük, lecsepegtetjük.Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és arákot egy kevés sóval, borssal, meg a kinyomott fokhagymával közepes lángon összeforgatjuk. Ha kész, félretesszük.
  2. Elkészítjük az öntetet. A tejfölt, a majonézt kevés ketchuppal és mustárral összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, és a mandarinos konzerv levével.
  3. A sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük a lecsöpögtetett mandarinnal és az ananászkockákkal. Az egészet elkeverjük a majonézes öntettel.
  4. A jégsalátát megtisztítjuk, leveleire szedjük. Kibéleljük vele az egyszemélyes salátástálakat (poharakat). Mindegyik tálkába arányosan elosztjuk a majonézes salátát, és a tetejére halmozzuk a fokhagymás rákocskákat.
  5. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Pirospaprikával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A tavalyi karácsonyi menüm hideg előételeként szolgáltam fel a családnak. Aki szereti a rákot és a gyümölcsöt, főleg ha a kettő együtt szerepel, ezt is kedvelni fogja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!