Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicaboszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 49% Zsír
A kovászhoz
-
63g finomliszt228 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A mazsola előkészítéséhez
A sütéshez
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
A szóráshoz
-
4g porcukor14 kcal
-
10 kcal
Összesen
2734
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 49% Zsír
A kovászhoz
-
250g finomliszt910 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A mazsola előkészítéséhez
A sütéshez
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
A szóráshoz
-
14g porcukor54 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
10919
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 49% Zsír
A kovászhoz
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
12.9g tej7 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
A tésztához
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
1.3g margarin9 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
8.6g tehéntúró13 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A mazsola előkészítéséhez
A sütéshez
-
36.6g napraforgó olaj323 kcal
A szóráshoz
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
469
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 232.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1075.2 g
-
Cink 133 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 103 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
2734
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 929.9 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 417 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 323 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4300.8 g
-
Cink 531 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 412 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1582 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.7 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 313.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 355 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 52 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 675 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1185 micro
Összesen
10919
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
469
kcal
Hozzávalók
A kovászhoz
-
25 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
5 dkg friss élesztő
A tésztához
-
2 ek porcukor
-
3 dkg margarin
-
1 csipet só
-
5 db tojássárgája
-
20 dkg tehéntúró
A mazsola előkészítéséhez
A sütéshez
-
10 dl napraforgó olaj
A szóráshoz
-
2 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A kovászhoz
- A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztet megfelezzük.
- Az egyik feléhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kovászt készítünk belőle.
- Meleg helyre tesszük,és kelesztjük(körülbelül 35 perc).
- A mazsolát annyi tejben, amennyi éppen elfedi, áztatjuk.
- Egy edénybe beleütjük a tojások sárgáját,teszünk hozzá 3 dkg olvasztott margarint és egy csipetnyi sót.
- Ezeket jól elkeverjük, és hozzáadjuk az áttört túrót, a 2-3 evőkanál porcukrotés a citrom reszelt héját.
- A végén a mazsolát is beletesszük. (Aki nem szereti, nyugodtan kihagyhatja!)
- Az így kapott túrós masszát a megkelt kovásszal jól összedolgozzuk.
- Ezt úgy készíthetjük könnyen, hogy a kovászhoz hozzáadjuk a túrós masszát, és miközben gyúrjuk, a félretett lisztből folyamatosan teszünk a tésztához.Ez azért jó, mert így fokozatosan áll össze a tésztánk, és könnyebb vele dolgozni.A végén egy közepes keménységű tésztát kapunk.
- Ezt letakarjuk, és a meleg helyen tovább kelesztjük(körülbelül 30-35 perc).Ez a tészta kelésétől függ!
- Egy lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjukkörülbelül 1 cm vastagságúra, és pereceket szaggatunk belőle.
- Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és a perecek mindkét oldalát rövid idő alatt szép aranysárgára sütjük.
- Papírszalvétára tesszük, és vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4468
- Feltöltés dátuma: 2013. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicaboszi
5 recept
Ez a sütemény igazából könnyen elkészíthető és nagyon kiadós. A hétvégén készítettem először, és bár a kalória tartalma jelentős, rövid időn belül elfogyott! A frissen sült, ropogós, túrós-mazsolás tészta porcukorral megszórva a család minden tagját meghódította. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!! :)