r
Nosalty Logó

Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicaboszi
Egyszerű túrós perec Vicaboszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 2734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 10919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.2 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 2734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    929.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    417 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    323 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.8 g
  • Cink
    531 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    412 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    355 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    52 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 10919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 469 kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztet megfelezzük.
  2. Az egyik feléhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kovászt készítünk belőle.
  3. Meleg helyre tesszük,és kelesztjük(körülbelül 35 perc).
  4. A mazsolát annyi tejben, amennyi éppen elfedi, áztatjuk.
  5. Egy edénybe beleütjük a tojások sárgáját,teszünk hozzá 3 dkg olvasztott margarint és egy csipetnyi sót.
  6. Ezeket jól elkeverjük, és hozzáadjuk az áttört túrót, a 2-3 evőkanál porcukrotés a citrom reszelt héját.
  7. A végén a mazsolát is beletesszük. (Aki nem szereti, nyugodtan kihagyhatja!)
  8. Az így kapott túrós masszát a megkelt kovásszal jól összedolgozzuk.
  9. Ezt úgy készíthetjük könnyen, hogy a kovászhoz hozzáadjuk a túrós masszát, és miközben gyúrjuk, a félretett lisztből folyamatosan teszünk a tésztához.Ez azért jó, mert így fokozatosan áll össze a tésztánk, és könnyebb vele dolgozni.A végén egy közepes keménységű tésztát kapunk.
  10. Ezt letakarjuk, és a meleg helyen tovább kelesztjük(körülbelül 30-35 perc).Ez a tészta kelésétől függ!
  11. Egy lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjukkörülbelül 1 cm vastagságúra, és pereceket szaggatunk belőle.
  12. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és a perecek mindkét oldalát rövid idő alatt szép aranysárgára sütjük.
  13. Papírszalvétára tesszük, és vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4468
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboszi 5 recept

Ez a sütemény igazából könnyen elkészíthető és nagyon kiadós. A hétvégén készítettem először, és bár a kalória tartalma jelentős, rövid időn belül elfogyott! A frissen sült, ropogós, túrós-mazsolás tészta porcukorral megszórva a család minden tagját meghódította. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!! :)

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A mazsola előkészítéséhez

A sütéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...