r
Nosalty Logó

Egyszerű töltött tök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Egyszerű töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4592 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1451 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2745 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3950 micro
Összesen 3206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt félbevágjuk, kimagozzuk, húsát kicsit kivájjuk kanállal.
  2. Az olívaolajat felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, míg kicsit elveszítik a nyersségüket.
  3. A darált húst, a megpárolt hagymákat, a fűszerpaprikát, sót, borsot, a főtt rizst, a csokor kapor felét apróra vágva, a két tojással együtt egy tálba öntjük, és alaposan összekeverjük.
  4. Beletöltjük a kivájt tökbe. A tejfölt összekeverjük a kapor másik felével, majd rákenjük a töltelékre.
  5. Megszórjuk a zsemlemorzsával, aláöntjük az egy deci vizet, és 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 50 perc alatt készre sütjük, Ha szükséges, félidőben letakarjuk alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 232825
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legnagyobb nyári kedvenc - ezúttal egy egyszerű, alapverzióban!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...