r
Nosalty Logó

Egyszerű tejfölös-mákos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Egyszerű tejfölös-mákos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 1337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 5345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    311.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7841.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    3840 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.6 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 5345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Töltelék

  1. A tortaforma (kapcsos) alját sütőpapírral kibéleljük. Egy tálba kimérjük a krém hozzávalóit (a tej, a tejföl és citrom kivételével).
  2. A tejet feltesszük melegedni, a krém hozzávalóit beleöntjük (kivéve a tejföl és a citrom), s állandó kavargatás közben felforraljuk, néhány percig lassan forraljuk is együtt. Amikor besűrűsödött (nem masszívan), levesszük a tűzről, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét (mag ne kerüljön bele), hozzáöntjük a tejfölt, s alaposan egyneművé kavarjuk a krémet, majd hagyjuk hűlni.

Tészta

  1. Egy tálban a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ez egy linzertésztához hasonló szerkezetű tészta lesz. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó/felső állásban, előmelegíteni. A tésztát a kibélelt tortaforma közepére kézzel szétlapítjuk, majd kézzel (ügyesen ujjainkkal, behajlítva is, stb...) a forma alján szétnyomkodva eloszlatjuk, lehetőleg egyenletesen úgy, hogy körben kb. 3 cm-es peremet is nyomkodunk.
  2. Ekkorra már a krém is langyosra hűlt, a sütő is felmelegedett (ha nem, picit várunk, nem lesz gond). Ráöntjük a krémet (nem folyós, nem is masszív, éppen önthető) a tésztára, kissé elegyengetjük. Betesszük a sütőbe, s 35-40 perc alatt készre sütjük. Sütőfüggő, mint minden, amit sütőben sütünk! Így 30 percnél figyeljük a tészta széleit, az a mérvadó! Amikor megsült, kivesszük (a sütőt elzárjuk), s a formában hagyjuk teljesen kihűlni!
  3. Miután kihűlt teljesen, lekapcsoljuk a peremét, s a következőképpen oldjuk meg, hogy megszabadítsuk a sütőpapírtól s a tortaforma aljától, s a végső helyére kerüljön: A torta tetejére teszünk egy tálcát (amire ráfér), finoman megfordítjuk, levesszük a forma alját, majd a sütőpapírt. Ezután (ez az alja a tortának) ráhelyezünk egy olyan tálat, amire ráfér, s amin tárolni, tálalni fogjuk, s nem összenyomva, finoman átfordítjuk. Lefedjük, s egy éjszakára a hűtőben hűsöltetjük!
  4. Azonnal, miután teljesen kihűlt, akkor is lehet fogyasztani, mi is megkóstoltuk :), de tegyük be lefedve egy éjszakára a hűtőbe! Én este szoktam elkészíteni, másnap pedig fogyasztjuk. Hűtőből kivéve is krémes a töltelék, nem tömény!!! Egy hibája van, nehéz abbahagyni! :) Tényleg isteni!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5216
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei.....mákimádók ki ne hagyják.....ráadásul roppant egyszerű.....igaz az a mondás, minél egyszerűbb valami, annál finomabb.....erre ez nagyon igaz....akár ünnepi alkalomra is, ha tudjuk, hogy szereti az ünnepelt, az ünnepen résztvevők a mákos dolgokat.....ha pedig mákimádó, akkor telitalálat.....ne rettenjen meg senki a hozzávalók mennyiségét látván......ha elolvasod a leírást, rájössz, miért......krémes állagú a töltelék, még hűtőből kivéve is.....csinos is....röviden ennyi.....

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...