r
Nosalty Logó

Egyszerű paradicsomos gombaleves nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Egyszerű paradicsomos gombaleves nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 347 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 1042 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Nokedli

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 347 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3060 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2885.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1042 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    569 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Leves

Nokedli

Elkészítés

Leves

  1. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük olyan darabokra, amilyet szeretünk.
  2. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk a liszttel, pirítjuk és meghintjük a fűszerpaprikával, végül kevés vízzel (4-5 evőkanálnyival)felengedjük. Hozzátesszük a gombát és pároljuk, ezután hozzáöntjük a paradicsomlevet. Fűszerezzük minden fűszerrel. A fokhagymát is törjük bele.
  3. Feleresztjük a szükséges vízzel, kb. 2 l. Mikor puhának érzzük a gombát, ekkor beleszaggatjuk a nokedlit. Megvárjuk míg jól átfőnek, és feljönnek a leves tetejére.
  4. Zellerlevéllel ízesítjük, és utána fogyasztjuk. Jó étvágyat!!

Nokedli

  1. Egy tálba felütjük a tojást, belekeverjük a búzadarát és a sót, hozzáöntjük a sima- és réteslisztet. Majd annyi hideg vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Nem kell sokáig keverni. Jó ha legalább 30 percet állni hagyjuk!
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 537
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 29.

Ajánló

Én vargányából készítettem. A nokedlit a leves elkészítése előtt elkészíthetjük, úgy is állnia kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én személy szerint nem szeretem a gombalevest, de mivel más igen, hát mért maradjon ki ő belőle, és persze, hogy elkészítem. Jó ízesítsük be, és finom lesz a végeredmény!!:-)))

Hozzávalók

Leves

Nokedli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...