r
Nosalty Logó

Fekete-erdő torta egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Fekete-erdő torta egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 7503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    441 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2935 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4728 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 7503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót.
  2. Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és óvatosan elkeverjük az egészet. Egy 20 cm-es átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortakarikába halmozzuk a tésztát, elsimítjuk a tetejét, és 170 C°-on 20-25 percig sütjük, amíg szép magas tésztát kapunk.
  3. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.

Meggykrém

  1. A meggykrémhez a fagyasztott meggyet a cukorral, a meggylekvárral, a narancslikőrrel, a citrom héjával és levével összemelegítjük, majd forrás után hozzáadjuk a vízzel kikevert keményítőt, és sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Fóliával letakarjuk, hagyjuk kihűlni, és felhasználásig a hűtőben tároljuk. Utána habzsákba töltjük.

Tejszínes krém

  1. A tejszínkrémhez a habtejszínt a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. Kevés zselatinnal javíthatunk az állagán, ha lágy lenne. Töltsük habzsákba, és tegyük a hűtőszekrénybe állni!

Összeállítás

  1. A torta összeállításához fogjuk az első lapot, megkenjük egy kevés cukorsziruppal (hogy ne legyen száraz), és körkörösen felvisszük a tejszínkrémet és a meggykrémet felváltva. A lényeg, hogy a meggy ne kerüljön középre, mert különben vágáskor kipotyog belőle.
  2. Ezt a folyamatot megismételjük a második rétegnél is, majd a torta tetejét krémmel zárjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára állni.
  3. Miután kidermedt a torta, kivesszük a formából, tejszínhabbal körbekenjük, és csokoládéreszelékkel körbepanírozzuk. A tetejét tejszínhabbal dekoráljuk ízlés szerint, majd megszórjuk csokoládéreszelékkel a közepét, és koktélcseresznyével körbedíszítjük.
  4. Felvágás elött egy órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 354
  • Össznézettség: 11336
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 28.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Fekete-erdő torta egyszerűen
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Íme egy igazi klasszikus, a Fekete-erdő torta, ami retro jegyeivel együtt hatalmas kedvenc nálunk, és bármilyen alkalomra örömmel fogadjuk. Nem lehet nem szeretni, hiszen minden tökéletes benne: pihe-puha kakaós piskóta, krémes tejszínhab, savanykás meggy egy kis narancslikőrrel megbolondítva, csokoládédara és koktélcseresznye. Ezek kombinációja felülmúl bármelyen újhullámos desszertkülönlegességet!

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...