Fekete-erdő torta egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós piskóta
-
39g tojás48 kcal
-
18g cukor70 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
4 kcal
Meggykrém
Tejszínes krém
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
Összeállítás
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
10 kcal
-
5g cukorszirup14 kcal
Összesen
752
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós piskóta
-
385g tojás484 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Meggykrém
Tejszínes krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
Összeállítás
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
60g koktélcseresznye99 kcal
-
50g cukorszirup142 kcal
Összesen
7503
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós piskóta
-
13.1g tojás16 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Meggykrém
-
20.4g meggy9 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g rum2 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Tejszínes krém
-
17g habtejszín50 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
8.5g mascarpone34 kcal
Összeállítás
-
3.4g étcsokoládé19 kcal
-
10.2g habtejszín30 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
3 kcal
-
1.7g cukorszirup5 kcal
Összesen
255
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
752
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.7 g
Zsír
-
Összesen 441 g
-
Telített zsírsav 207 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4964 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 1253 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 2021 mg
-
Nátrium 1158 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 789.5 g
-
Cukor 593 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1348.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 462 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 1187 mg
-
Retinol - A vitamin: 2935 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 4728 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2257 micro
Összesen
7503
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Kakaós piskóta
-
180 g cukor
-
150 g finomliszt
-
4 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
30 g vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
Meggykrém
-
170 g cukor
-
1 késhegynyi vanília
-
3 ek étkezési keményítő
-
3 ek víz
Tejszínes krém
-
500 ml habtejszín
-
4 ek porcukor
-
250 g mascarpone
Összeállítás
-
100 g étcsokoládé
-
300 ml habtejszín
-
3 ek porcukor
-
50 ml cukorszirup
Elkészítés
Kakaós piskóta
- A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót.
- Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és óvatosan elkeverjük az egészet. Egy 20 cm-es átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortakarikába halmozzuk a tésztát, elsimítjuk a tetejét, és 170 C°-on 20-25 percig sütjük, amíg szép magas tésztát kapunk.
- Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.
Meggykrém
- A meggykrémhez a fagyasztott meggyet a cukorral, a meggylekvárral, a narancslikőrrel, a citrom héjával és levével összemelegítjük, majd forrás után hozzáadjuk a vízzel kikevert keményítőt, és sűrű krémet főzünk belőle.
- Fóliával letakarjuk, hagyjuk kihűlni, és felhasználásig a hűtőben tároljuk. Utána habzsákba töltjük.
Tejszínes krém
- A tejszínkrémhez a habtejszínt a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. Kevés zselatinnal javíthatunk az állagán, ha lágy lenne. Töltsük habzsákba, és tegyük a hűtőszekrénybe állni!
Összeállítás
- A torta összeállításához fogjuk az első lapot, megkenjük egy kevés cukorsziruppal (hogy ne legyen száraz), és körkörösen felvisszük a tejszínkrémet és a meggykrémet felváltva. A lényeg, hogy a meggy ne kerüljön középre, mert különben vágáskor kipotyog belőle.
- Ezt a folyamatot megismételjük a második rétegnél is, majd a torta tetejét krémmel zárjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára állni.
- Miután kidermedt a torta, kivesszük a formából, tejszínhabbal körbekenjük, és csokoládéreszelékkel körbepanírozzuk. A tetejét tejszínhabbal dekoráljuk ízlés szerint, majd megszórjuk csokoládéreszelékkel a közepét, és koktélcseresznyével körbedíszítjük.
- Felvágás elött egy órát hűtjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 52
- 7 napos nézettség: 354
- Össznézettség: 11336
- Feltöltés dátuma: 2024. február 28.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Íme egy igazi klasszikus, a Fekete-erdő torta, ami retro jegyeivel együtt hatalmas kedvenc nálunk, és bármilyen alkalomra örömmel fogadjuk. Nem lehet nem szeretni, hiszen minden tökéletes benne: pihe-puha kakaós piskóta, krémes tejszínhab, savanykás meggy egy kis narancslikőrrel megbolondítva, csokoládédara és koktélcseresznye. Ezek kombinációja felülmúl bármelyen újhullámos desszertkülönlegességet!