Egyben sült sertésszűz tócsnival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pácolás
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
8 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Sütés
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tócsni
-
125g burgonya72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
13g vaj90 kcal
Szósz
Összesen
529
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pácolás
-
800g sertés szűzpecsenye872 kcal
-
31 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Sütés
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tócsni
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
50g vaj359 kcal
Szósz
Összesen
2116
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pácolás
-
49.8g sertés szűzpecsenye54 kcal
-
2.5g worcestershire-szósz2 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Sütés
-
0.6g szőlőmagolaj6 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tócsni
-
31.2g burgonya18 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
Szósz
-
2.5g csipkebogyó lekvár7 kcal
-
2.5g worcestershire-szósz2 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Összesen
131
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1601.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 261.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
529
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.5 g
Zsír
-
Összesen 90.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 853 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6405.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 2395 mg
-
Nátrium 3127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1044.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 858 mg
-
Retinol - A vitamin: 555 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
2116
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
80 dkg sertés szűzpecsenye
-
4 ek worcestershire-szósz
-
1 kávéskanál koriandermag
-
0.5 kávéskanál szegfűbors
Sütés
-
1 ek szőlőmagolaj
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Tócsni
-
50 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 kk bors
Szósz
-
2 ek csipkebogyó lekvár
-
4 ek worcestershire-szósz
-
1 ek citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 tk vaj
Elkészítés
Pácolás
- A sertésszüzet kettévágjuk, lehártyázzuk, és 1-2 órára a worchestershire szószból, korianderből, szegfűborsból álló pácba tesszük hűtőbe.
- Ha nagyon oda akarjuk tenni magunkat, előtte egy órára betehetjük 6%-os sóoldatba (1 liter víz, 6 dkg só), de ez elhagyható. Ha mégis így készítjük, akkor nem kell sózni sütés előtt.
- Ha letelt az idő, a páctól lecsepegtetjük a húst, szárazra töröljük, külsejét sózzuk, frissen őrölt borssal gazdagon megszórjuk.
Sütés
- Egy tapadásmentes serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, amiben erős tűzön körbesütjük a húst, míg kérget kap.
- Ezután levesszük a lángot, és lefedve 8-10 perc alatt készre sütjük a húst (vastagságtól függően), vagy sütőben is süthetjük 180 fokon 10-15 percig.
- Ha a hús megsült, tálra tesszük, lazán letakarjuk fóliával, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeletelnénk.
Tócsni
- A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, felaprított snidlinget adunk hozzá, egy tojást és 2 ek lisztet, ami kicsit sűríti.
- Tapadásmentes serpenyőben vajat forrósítunk, és abba púpozott evőkanálnyi krumplis masszát teszünk, amit szétnyomkodunk a kanállal. Mérsékelt tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Szósz
- Abba a zsiradékba, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a páclevet, csipkelekvárt, citromhéjat reszelünk bele, citromot csavarunk bele, és lassú tűzön néhány percig forraljuk, majd hozzáadunk egy kanál vajat, hogy fényes és sűrűbb legyen.
- Leszűrjük mártásos kancsóba, és a felszeletelt hús mellé kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 59229
- Feltöltés dátuma: 2016. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Soknak látszik a feladat, de szerintem teljesen egyszerű, semmi nem megy veszendőbe és nagyon finom.