r
Nosalty Logó

Egri krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Egri krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Összesen 7750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    362.3 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1427 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2390 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 7750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet morzsoljuk össze a vajjal, majd adjuk hozzá a porcukrot, tojást, kakaót és a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert szalalkálit.
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és egy nagy tepsi kizsírozott hátlapján egymás után megsütjük a két tésztalapot.

A krémhez

  1. A lisztet összekeverjük egy kevés tejjel (csomómentesre). Hígítsuk fel még egy kicsit a tej egy részével.
  2. A lisztes tejbe belekeverjük a 3 tojássárgáját.
  3. A többi tejet felforraljuk, de még forrás előtt, állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztes-tojásos keveréket.
  4. A krémet sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Hűtés közben is keverjük meg gyakran, hogy ne legyen csomós!
  5. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hideg krémmel dolgozzuk össze a vajas keveréket.
  6. Ennek a krémnek a felét kenjük el egyenletesen az egyik tésztalapon.

A babapiskótás részhez

  1. A babapiskótákat mártsuk bele rövid ideig egyenként a rummal elkevert tejbe, amit előzőleg felforraltunk, és kihűtöttünk. A piskótákat rakjuk szorosan egymás mellé a krém tetejére.
  2. A maradék rumos tejjel egyenletesen kenegessük meg a rárakott piskótákat.
  3. Kenjük rá a krém másik felét, illesszük rá a másik tésztalapot, és jöhet az utolsó lépés, a csokimáz.

A csokimázhoz

  1. Gőz fölött olvasszuk meg a tortabevonót 4 ek étolajjal, öntsük a sütemény közepére a csokimázat, és gyors mozdulatokkal simítsuk el a sütemény tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33×35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 445
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 133358
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 28.

Ajánló

Néhány óra elteltével szeletelhető a finom Egri krémes sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon régi recept, valamikor 25 évvel ezelőtt sütöttem először ilyen süteményt. Az eredeti receptben sütőpor szerepelt, de mivel elég nehezen puhult meg a tésztája, inkább szalalkálit használok ennél a süteménynél sütőpor helyett. Ez a praktika azóta is jól bevált.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...