Édesköményes paradicsomleves Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g édeskömény22 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
12 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
15g dió98 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
205
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g édeskömény89 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
60g dió392 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
823
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30.7g édeskömény7 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
4 kcal
-
30.7g zöldség alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4.6g dió30 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
63
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 919 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 158.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
205
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3675.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 708 mg
-
Nátrium 1935 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 635.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2494 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 8235 micro
-
Lut-zea 2013 micro
Összesen
823
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 632 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
400 g édeskömény
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
400 ml zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
60 g dió
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- Az édesköményt megtisztítjuk (a zöldjét félretesszük), mossuk, a csutkáját kivágjuk, és az édesköményt apóra vágjuk.
- A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
- Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a kétféle hagymát és az édesköményt, kb. 2-3 percig dinszteljük.
- Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Lefedve kb. 20 percig főzzük.
- A levest botmixerrel enyhén darabosra pürésítjük, ha túl sűrű, öntsünk hozzá még levest. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hagyjuk hűlni. A diót elkeverjük a frissen reszelt parmezánnal, a citromhéjjal és az apróra vágott édeskömény zöldjével.
- A levest a diós-parmezános keverékkel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 886
- Feltöltés dátuma: 2016. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom paradicsomleves édesköménnyel megbolondítva, amelyet a dió citromhéj, parmezán és az édeskömény zöldje keverék különlegessé is tesz.