r
Nosalty Logó

Édesköményes és cukkinis tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Édesköményes és cukkinis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 583 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7684 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 583 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6260.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    3866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    3572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30735 micro
  • Lut-zea
    3445 micro
Összesen 2332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2155 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy serpenyőben kisütjük a bacont.
  2. Hozzáöntjük az olívaolajat, és a szalámit is beletesszük, majd kisütjük belőle a zsiradékot.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát (amit késsel szétlapítunk, és durvára vágjuk előzőleg), kicsit sütjük 1-2 percig.
  4. Beletesszük az édesköményt, lefedjük és 5 percig pároljuk.
  5. Beledobjuk a cukkinit, amit fedő nélkül sütünk 4-5 percig, közben kavargatjuk.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a sűrítményt, és a levet is, a fűszerekkel együtt, kivéve a bazsalikomot, s főzzük lassú tűzön, amíg a szósz besűrűsödik, kb.21-25 perc.
  7. Amikor kész, elzárjuk a tüzet, és beleszórjuk a bazsalikomot.
  8. Kifőzzük sós vízben a tésztát,ha megfőtt,leszűrjük.
  9. A leszűrt tésztát hozzákeverkük a szószhoz, de összesüthetjük adagonként is. Parmezán forgácsokkal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33971
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 08.

Ajánló

pH besorolás: közepesen lúgosít, ha tönkölytésztával készül

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt Jamie Oliver receptjéből kiindulva készítettük, kicsit egyéni ízlésünkre, és főleg a gyerkőc ízlésére :) formáltuk. Neki természetesen ketchupot is raktunk rá, amitől az olaszok biztosan a falnak mennének... :) Nagyon megszerettük ezen recept által az édeskömény üde tavaszias-nyárias ízét, s nem utolsó sorban jót tesz az emésztésnek is.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...